Pagrindinis » Straipsniai » Santechnika, vonios įranga

Atskira vandentiekio ir nuotekų apskaita – tik sutikus kaimynams

Atskira vandentiekio ir nuotekų apskaita – tik sutikus kaimynams

Bendrabučio tipo daugiabučio namo gyventojai nori įsirengti atskirą vandentiekį ir nuotekas: pertvarkyti bendrąsias sistemas taip, kad jų dalys būtų skirtos tik vieno buto poreikiams, ir atsiskaitoma būtų pagal šio buto apskaitos prietaisų parodymus. Gyventojams svarbu, kad jie galėtų mokėti už tai, kuo naudojasi iš tiesų. Kaip tai padaryti, nuo ko reikia pradėti, klausia gyventojai.

Pertvarkai turi pritarti daugiau negu pusė savininkų

„Bendrosios pastato inžinerinės sistemos, tarp jų vandentiekio ir kanalizacijos, yra bendrojo naudojimo objektai. Sprendimai dėl bendrojo naudojimo objektų valdymo ir naudojimo, taip pat dėl naujų bendrojo naudojimo objektų sukūrimo ir disponavimo jais klausimų priimami butų ir kitų patalpų savininkų balsų dauguma, vadovaujantis Civilinio kodekso nuostatomis“, – aiškina Vida Aliukonienė, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos Inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene.

Taigi pirmasis privalomas žingsnis – gauti daugiau kaip pusės (50 proc. plius 1) name esančių butų ir kitų patalpų savininkų pritarimą. Šis pritarimas turi būti tinkamai įformintas: reikia surašyti savininkų visuotinio susirinkimo protokolą arba nustatyta tvarka balsuojant raštu dėl priimto nutarimo.

Darbus reikia derinti su namo administratoriumi

„Be abejo, visus namo gyventojus domins klausimas, ar nebus pažeisti jų interesai, kaip, pavyzdžiui, ar nepadidės jų sąskaitos už vandenį, mokestis už bendrųjų inžinerinių sistemų priežiūrą, remontą ir panašiai, – sako V. Aliukonienė. – Todėl reikia būti pasirengusiems pateikti pagrįstus atsakymus ir svarstyti abipusiai priimtinas pritarimo, susitarimo sąlygas.“

Vadovaujantis šiuo metu galiojančių teisės aktų nuostatomis, namo bendrosios inžinerinės sistemos pertvarkymo darbai priskirtini paprastajam remontui.

Paprastajam remontui daugiabučiame name atlikti, kai nekeičiama pastato išvaizda, statybą leidžiantis dokumentas neprivalomas. Taip pat nereikalingas ir projektas. Tačiau planuojamus vandentiekio ir nuotekų inžinerinių sistemų pertvarkymo darbus reikėtų derinti su namo bendrojo naudojimo objektų priežiūrą vykdančiu administratoriumi, o įsirengus atskirą apskaitos prietaisą, primena Statybos inspekcijos atstovė, pasikviesti vandens tiekimo įmonės atstovą jį užplombuoti ir išsiaiškinti atsiskaitymo už paslaugas sąlygas.

Atskira vandentiekio ir nuotekų apskaita – tik sutikus kaimynams

Kategorija: Santechnika, vonios įranga | Įdėjo: Admin (15.09.2014) ,
Peržiūrų: 2340 | Paieškos žymos: vandentiekio ir nuotekų apskaita, santechnikos darbai | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх