Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Būsto paskolos atpigo ne visiems

Būsto paskolos atpigo ne visiems

Šiemet eurui tapus nacionaline Lietuvos valiuta, dalis būsto paskolų turėtojų trina rankomis: tie, kas skolinosi litais, dabar nebemokės daugiau. Tačiau mažesnes kainas pajuto ne visi.

Buvo skelbiama, kad turintiems būsto paskolas litais, po euro įvedimo išlaidos paskolai dengti turėtų sumažėti, nes pasikeis būsto paskolos sudėtis.

Paprastai būsto paskola yra sudaryta iš banko maržos ir vidutinės tarpbankinės paskolų palūkanų normos: VILIBOR litais arba EURIBOR eurais.

Lietuvai įsivedus eurą, VILIBOR nebeliko, tačiau tai pajuto ne visi būsto paskolų turėtojai, nes VILIBOR dar nevirto istorija.

Pasirinkusiems kintamas palūkanas, kurios yra perskaičiuojamos kas 3, 6 ar 12 mėnesių, VILIBOR bus perskaičiuotas į EURIBOR tik tada, kai ateis perskaičiavimo laikas.

Pavyzdžiui, jei pernai gegužę būsto paskolai pasirinkote 12 mėnesių VILIBOR, jūsų paskoloje mažesnis EURIBOR atsiras tik šiemet gegužę, po numatyto perskaičiavimo.

„Pagal įstatymą, jeigu būsto paskolos sutartyje yra nuoroda į VILIBOR indeksą laikotarpiui, prasidėjusiam iki euro įvedimo dienos ir pasibaigsiančiam po euro įvedimo dienos, šis palūkanų normų dydis naudojamas iki laikotarpio, kuriam jis nustatytas, pabaigos, t. y. kai yra perskaičiuojamos palūkanos. Kintamų palūkanų atveju jos yra perskaičiuojamos kas 3, 6, ar 12 mėnesių. Tai reiškia, kad pasibaigus šiam laikotarpiui, VILIBOR automatiškai virs EURIBOR indeksu“, - komentuoja SEB banko Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Arvydas Žilinskas.

Pasak jo, nustatant fiksuotas palūkanas LIBOR (VILIBOR, EURIBOR) indeksas nėra taikomas, todėl tokiu atveju jokių pakeitimų nustatytu palūkanų galiojimo laikotarpiu taip pat nėra numatyta.

„Swedbank“ privačių klientų finansavimo skyriaus vadovas Tomas Pulikas dėsto, kad šio banko klientams paskolos fiksuotomis palūkanomis išduodamos tik eurais, todėl Lietuvai perėjus prie naujos valiutos, klientams nebuvo jokių pasikeitimų.

Atitinkamai, kaip ir SEB banke, jei buvo pasirinktos kintamos palūkanos, jos bus perskaičiuojamos pasibaigus numatytam periodui.

Būsto paskolos atpigo ne visiems

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (24.01.2015) Tinklalapis Erika Fuks, www.DELFI.lt,
Peržiūrų: 2211 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх