Pagrindinis » Straipsniai » Šildymas, šildymo įranga

Efektyvūs būdai sumažinti šildymo išlaidas 20 proc.

Efektyvūs būdai sumažinti šildymo išlaidas 20 proc.

„Štai kaip lengvai pinigai išlekia į orą“, – pagalvojate ir atsidūstate, kai sulaukiate sąskaitos už šildymą. Tačiau galite tuos skaičius sumažinti, jei tinkamai prižiūrėsite namus.

1. Sekite ir paly­ginkite energi­jos var­to­jimo kiekį. Pradėkite ste­bėti ir paly­ginkite suvar­to­jamos energi­jos kiekį (ne kainą!) su praėjusių metų, mėne­sių, savaičių duomenimis. Anal­izuokite, dėl ko jos padidėjo/sumažėjo. Darykite išvadas ir imkitės veiksmų. Nus­tatyta, kad pradėjus ste­bėti suvar­to­jamos energi­jos kiekį, sutaupoma iki 10 proc.

2. Užk­lokite grindis. Kil­im­inė danga ar kil­i­mas namams suteikia ne tik jaukumo, bet šilumos pojūtį. Namu­ose, kuri­u­ose yra kil­i­mų, jaučiamės ir jaukiau, ir šilčiau.

3. Tem­per­atūrą didinkite iš lėto. Jei namu­ose yra ter­mostatas, tem­per­atūrą didinkite iš lėto, venkite didelių tem­per­atūrų svyravimo.

4. Radi­a­torių neuž­denkite bal­dais ir užuolaidomis. Radi­a­torių neužs­tatykite bal­dais, deko­ratyv­inėmis grotelėmis, užuo­laidomis – tai trukdo šilumai sklisti į kam­barį. Didelių gabar­itų bal­dus statykite prie išorinių sienų.

5. Leiskite saulei šildyti jūsų namus. Saulė­tomis dienomis atitraukite užuo­laidas ir pasin­au­dokite natūralia saulės energija, kuri namų tem­per­atūrą pakels keli­ais laip­s­ni­ais. Tokiu būdu gausite „nemokamos“ saulės šilu­mos. Naktį užuo­laidas ar žali­uzes užtraukite – taip sumažinsite šilu­mos išspin­du­li­av­imą pro lan­gus (neuž­denkite šildymo prietaisų).

6. Išsi­traukite šiltą megztinį. Užuot namu­ose vaikščio­jus trumpomis rankovėmis ir šildžius patal­pas pilnu pajėgumu, dėvėkite šiltus megz­tinius ir mažinkite tem­per­atūrą — gal taip neatrodysite labai patraukliai, bet šildymo sąskaita sumažės.

7. Sumažinkite šildymą išvykus. Kai namai tušti ilgesnį laiką, buto ar namo tem­per­atūrą sumažinkite iki minimumo.

8. Nus­tatykite „prot­ingą“ temperatūrą. Norint išmintin­gai taupyti tereikia nus­tatyti radi­a­torių ter­mostatą: 20 °C sve­tainėje, apie 17 °C mie­ga­ma­jame. Namu­ose nelaikykite pas­tovios tem­per­atūros 24 valan­das per parą. Dauge­lis žmonių naktį geriau išsim­iega prie 2–4 laip­s­ni­ais žemes­nės tem­per­atūros. Šildymo sumažinimas naktį 2–4 laip­s­ni­ais gali sutaupyti nuo 5 proc. iki 10 proc. šilu­mos energi­jos.

9. Izoli­uokite plyšius. Užsan­darinkite lan­gus. Plyšius tarp stiklo ir lango rėmo bei tarp lango rėmo ir sienos užsan­darinkite silikon­inėmis ar kit­o­mis izo­liac­inėmis medži­agomis. Jei tin­ka­mai san­dar­inti lan­gai, būs­tas bus geriau apsaugo­tas nuo šalčio, skersvėjų ir gatvės triukšmo, o kam­baryje tem­per­atūra pak­ils. Pašal­i­nus nesan­daru­mus, gal­ima sutaupyti iki 10 proc. šilu­minės energijos.

10. Vėdinkite trumpai. Rekomen­duo­jama patal­pas vėd­inti trumpai — ati­darant kelis lan­gus ir sukuri­ant skersvėjį, nei nuo­lat laikyti vieną pravirą langą. Geriau vėd­inti inten­syviai, bet trumpai, negu vėd­inti ilgą laiką.

11. Įstik­linkite balkonus. Balkonų stik­lin­i­mas sumažina šalto oro skver­bimąsi į butą, todėl oro tem­per­atūra gre­ti­mame kam­baryje lieka nor­mali ir vėjuotą dieną, be to, pagerėja ir garso izoliacija.

12. Už radi­a­torių įrenkite šilumą atspindinčius ekranus. Už radi­a­torių įrenkite šilumą atspindinčius ekranus, kurie atspindi iki 90 % infra­raudonųjų spin­dulių ir lemia patal­pos oro tem­per­atūros padidėjimą 1–2 ºC. Pritvirt­i­nus lentyną virš radi­a­to­ri­aus, šilto oro srautas nukryps į kam­bario vidų, užuot kilęs tiesiai iki lubų.

13. Rečiau nau­dokite elek­trinius radiatorius. Jie yra puikūs trumpam šildy­mui, tačiau nau­do­jant daž­nai, sąskaitos žymiai išauga. Šildytis elek­tros energija Lietu­voje — vienas iš bran­giausių būdų.

Efektyvūs būdai sumažinti šildymo išlaidas 20 proc.

Kategorija: Šildymas, šildymo įranga | Įdėjo: Admin (17.12.2014) Šaltinis: Ekorekomendacijos.lt,
Peržiūrų: 2478 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх