Pagrindinis » Straipsniai » Lauko durys, vartai

Kaip išsirinkti kokybiškus garažo vartus, pataria „Dextera“ specialistai

Kaip išsirinkti kokybiškus garažo vartus, pataria „Dextera“ specialistai

Garažo vartai – tai neatsiejama namų dalis. Juos reikia rinktis taip pat atsakingai, kaip ir kitus namo konstrukcijos elementus: įvertinti jų saugumą, patogumą naudotis, šilumos ir garso izoliacines savybes, atsparumą specifinėms oro sąlygoms, konstrukcijos patvarumą ir ilgaamžiškumą. Labai svarbi ir vartų gamintojų reputacija, gebėjimas atitikti Europos Sąjungos reikalavimus. Rinkos naujoves pristato ir profesionaliais patarimais dalijasi garažų vartų ekspertas Ričardas Liepinaitis, bendrovės „Dextera“ atstovas.
Garažo vartai.
 
Šilta, jauku ir patogu

Pakeliami garažo vartai skirstomi į plokštuminius ir segmentinius. Pirmieji tinka nešildomam garažui, jeigu jis pastatytas šalia namo ar įrengtas požeminėje stovėjimo aikštelėje. Segmentiniai vartai – puikus pasirinkimas siekiantiems dar vienos šiltos ir jaukios patalpos namuose.

„Jeigu jūsų garažas šildomas arba įrengtas po vienu stogu su gyvenamosiomis patalpomis, geriau rinktis segmentinius garažo vartus. Jie tinka ir tiems, kas nori atidaryti vartus iš toliau, ar tik privažiavus prie namų“, – pataria R. Liepinaitis.
Eksperto teigimu, segmentiniams vartams būdingas sandarumas ir puikios šilumos izoliacijos savybės. Naudojant energiją taupančias plokštes ir sandarinimo sistemą per visą perimetrą, užtikrinama reikiama temperatūra garaže.

Renkantis vartus, verta atkreipti dėmesį ir į jų storį. „Dažniausiai Lietuvoje įrengiami vartai, gaminami iš 40–42 mm segmento. Mes rinkoje pristatome vartus, pagamintus iš 45 mm segmento su poliuretano užpildu, tai 12,5proc. daugiau, nei kiti vartų segmentai siūlomi rinkoje“, – sako ekspertas. Tokie vartai, anot specialisto, taip pat turi gerai izoliuoja garsą (21db), yra atsparūs vandeniui (iki 50 Pa) ir stipriam vėjui (iki 1000 Pa). Eksperto teigimu, šie vartai idealiai tinka tiek gyvenamiesiems namams, tiek pramoninėms bendrovėms.

Patikima konstrukcija

Renkantis garažų vartus, specialistas rekomenduoja pasidomėti ir gamintoju. Labai svarbu, kad visos vartų konstrukcijos detalės būtų gaminamos vienoje gamykloje – taip pasiekiamas kompleksinis technologinis požiūris
į visas smulkmenas, konstrukcinius elementus ir užtikrinama aukščiausia kokybė.

„Garažų vartų gamintojas, su kuriuo dirbame, viską gamina pats. Dėmesys detalėms akivaizdus: pavyzdžiui, jų vartų segmentuose naudojama 4 kartus sustiprinta lankstų tvirtinimo vieta, įrengta pirštų prispaudimo apsaugos sistema, vyriai gaminami iš nerūdijančio plieno, oro ir vandens nepralaidumą užtikrina dvigubos tarpinės, o išorinė antikorozinė
apsauga garantuoja, kad vartai tarnaus ilgai. Per visą vartų perimetrą tarpuose yra įrengtos polimerinės sandarinimo gumos, kurios kartu su bėgių profiliais užtikrina patikimą sandarumą“, – vardina R. Liepinaitis.

Svarbu ir tai, kad vartus būtų galima saugiai atidaryti ir uždaryti tiesiog rankomis – vartų segmentai turi susijungti hermetiškai, be tarpų, ir patikimai saugoti tiek nuo karščio, tiek nuo šalčio ar kitų oro išdaigų.

Saugu ir patikima

Garažo vartai taip pat privalo atitikti Europos Sąjungos bei mūsų šalies nustatytas saugumo normas, nes ypač svarbu apsaugoti žmogų nuo galimų susižalojimų. Vienas pavojingiausių gedimų – lūžta vartuose esanti spyruoklė. Lūžus spyruoklei, vartų lakštas gali nukristi ir sulankstyti automobilį arba sužaloti žmogų.

„Šiuo metu rinkai siūlome garažų vartus su unikalia saugumo sistema, kurioje įdiegtas vadinamasis „spyruoklė spyruoklėje“ fiksacijos metodas, saugantis, kad spyruoklė neatsikabintų nuo bėgelių, jei viena iš spyruoklių būna
pažeista. Visi mūsų vartų pakėlimo mechanizmai yra gaminami su šia specialia apsauga“, – pasakoja R. Liepinaitis.

R. Liepinaičio teigimu, „Dextera“ vartai yra patikrinti specialiais bandymais sūraus ūko kameroje, kur išlaikė 750 val. tyrimą. Tai prilygsta 15 metų naudojimui.

Buičiai ir pramonei

Eksperto teigimu, segmentiniai vartai itin plačiai naudojami ne tik buityje, bet ir pramonėje. Čia jiems keliami aukštesni reikalavimai.

„Pramoniniai vartai yra gaminami ir pritaikomi dažnam varstymui. Dabar rinkoje pristatome vartus, kurie garantuoja iki 100 tūkst. sklandžių atidarymo-uždarymo ciklų. Labai svarbu, kad šiuos sunkius (iki 600 kg) pramoninius vartus taip pat galima atidaryti bei uždaryti rankomis – užtenka mažesnės nei 260N (≈26kg) jėgos“, – pasakoja specialistas.

Renkantis buitinius ar pramoninius vartus siūloma plati spalvų ir tekstūros įvairovė. Paprastai gyvenamuosiuose namuose labiau stengiamasi vartus priderinti prie išorinės būsto estetikos. Įrengiant pramoninius vartus daugiau dėmesio skiriama faktūrai, kuri paslėptų nuo intensyvaus naudojimo atsirandančius įbrėžimus. Populiarūs ir vartai
su „langais“, t.y. panoraminėmis plokštėmis, kurios leidžia pamatyti, kas yra už vartų, o į vidų įleidžia natūralaus
apšvietimo. Tai puikus sprendimas įvairiems salonams, servisams, dirbtuvėms, logistikos centrams ar kitiems sandėliams. „Dextera“ specialistai nemokamai konsultuoja ir pataria visiems, planuojantiems įsirengti garažų vartus.
 

PUIKUS SEGMENTŲ TECHNINIS SPRENDIMAS

1. Išorinės ir vidinės segmento plokštės tiek viršuje, tiek apačioje yra papildomai sustiprintos.

2. Vartų segmentų konfigūracija užtikrina savaiminį lygiavimą.

3. Jungiamųjų varžtų tvirtinimo vietos yra specialiai 4 kartus sustiprintos.

Daugiau straipsnių durys, vartai

 

Kaip išsirinkti kokybiškus garažo vartus, pataria „Dextera“ specialistai

Kategorija: Lauko durys, vartai | Įdėjo: Admin (16.08.2014) UAB „Dextera“ informacija ir iliustr.,
Peržiūrų: 2526 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх