Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Ketina pažaboti vienbučių „virsmą“ daugiabučiais – pirkėjus ragina nebūti patikliais

Ketina pažaboti vienbučių „virsmą“ daugiabučiais – pirkėjus ragina nebūti patikliais

Nekilnojamojo turto vystytojams ne naujiena, kad namo projektas turi būti rengiamas vadovaujantis galiojančiais teritorijų planavimo dokumentais, jiems neprieštaraujančiais savivaldybės administracijos išduotais specialiaisiais architektūros reikalavimais ir prisijungimo sąlygomis. Žinoma ir tai, kad, jei teritorijų planavimo dokumente toje teritorijoje yra numatyta tik vienbučių ir dvibučių namų statyba, tai norint pastatyti daugiabutį, reikėtų keisti ir žemės naudojimo būdą. Bet tai ne visada, primena, Statybos inspekcija, galima.

Tai įmanoma ne visada, be to, daugiabučių namų statybai keliama daugiau reikalavimų. Tarp jų – žemės sklypo užstatymo intensyvumo ribojimas, minimalus automobilių stovėjimo vietų skaičius ir kt.. Dėl to, siekdami kuo mažesnėmis sąnaudomis gauti kuo didesnį pelną, verslininkai įsigudrino rengti vienbučių namų projektus su perspektyva sujungti patalpas gerokai daugiau nei į dvi grupes ir, pavadinus jas butais, įsiūlyti nuosavo būsto įsigeidusiems patikliems klientams.

Tokią veiklos schemą gerai iliustruoja vietinių gyventojų nuostabą ir susirūpinimą keliančios statybos individualių namų kvartale Palangoje. Čia gyvenamasis būstas labai paklausus. Kaip aiškėja, nekilnojamojo turto vystytojai, įgyvendindami vieno buto gyvenamojo namo projektą, nepasikuklina numatyti net 24 dviejų kambarių butus.

Funkciškai sujungti patalpas į grupes, akivaizdžiai formuojant atskirus butus, pradedama statybos metu keičiant pertvarų išdėstymą. Pagal galiojančius teisės aktus tai nėra esminių statinio projekto sprendinių pažeidimas, dėl kurio reikėtų perdaryti projektą ir gauti naują leidimą statyti. Statybos valstybinės priežiūros pareigūnai, nustatę tokių atvejų, surašo privalomąjį nurodymą pašalinti pažeidimus, pertvarkant statinį pagal projektą, kurį įgyvendinti išduotas leidimas.

Nekilnojamojo turto pirkėjams, susidomėjusiems būstais tokiame name, Statybų inspekcija primena, kad pagal Civilinio kodekso nuostatas įsigyta funkciškai sujungtų patalpų grupė savininkui priklausys bendrosios dalinės nuosavybės teise. Parduoti, kitaip perleisti, taip pat išnuomoti, įkeisti arba kitokiu būdu keisti buto teisinę būklę šiuo atveju galima tik bendraturčių sutarimu.

Prireikus remontuoti bendras namo konstrukcijas, taip pat kiltų nemažai rūpesčių. Jau nekalbant apie automobilių stovėjimo vietas, kurių projekte numatyta tik pagal vienbučiam namui taikomas normas.

Pripažįstant statybos reglamentavimo spragas, kuriomis savanaudiškai pasinaudojantys verslininkai suklaidina būsto pirkėjus ir nepaiso individualių namų kvartaluose daugiabučio poreikius atitinkančio namo egzistavimo pasekmių, skubiai inicijuojamas kai kurių teisės aktų pakeitimas, užkirsiantis kelią daugiabučių namų atsiradimui teritorijų planavimo dokumentuose nenumatytose vietose. 

Ketina pažaboti vienbučių „virsmą“ daugiabučiais – pirkėjus ragina nebūti patikliais

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (01.11.2014) Tinklalapis ,
Peržiūrų: 1850 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх