Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamojo turto kadastras ir registras

Kiek kainuoja įregistruoti nekilnojamąjį turtą gautą paveldėjus pagal įstatymą?

Kiek kainuoja įregistruoti nekilnojamąjį turtą gautą paveldėjus pagal įstatymą?

Atlyginimo dydis už nuosavybės teisių, įgytų paveldėjimo būdu, įregistravimo Nekilnojamojo turto registre paslaugas, priklauso nuo paveldėto nekilnojamojo daikto vidutinės rinkos vertės ir skaičiuojamas vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 04 23 nutarimu Nr. 365 „Dėl atlyginimo už nekilnojamųjų daiktų, daiktinių teisių į juos, šių teisių suvaržymų ir su nekilnojamaisiais daiktais susijusių juridinių faktų, įmonių perleidimo ir nuomos sutarčių registravimą/išregistravimą ir  naudojimąsi nekilnojamojo turto registro duomenimis dydžių sąrašo patvirtinimo“ 1 - 4 lentelėse nurodytais duomenimis. Už nuosavybės teisės į žemės sklypą įregistravimą, registruojant pirmosios ir antrosios eilės įpėdiniams paveldėtą žemės sklypą, atlyginimas – 0,1 procento žemės sklypo vidutinės rinkos vertės.
 Už nuosavybės teisės į statinius, butus ar patalpas įregistravimą, registruojant pirmosios ir antrosios eilės įpėdiniams paveldėtus statinius, butus ar patalpas, atlyginimas – 25 procentai 3 lentelėje nustatyto atlyginimo dydžio. Registruojant fiziniams ir juridiniams asmenims bendrosios nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį daiktą ir daiktines teises į jį, atlyginimas skaičiuojamas nuo bendro atlyginimo dydžio, paskirstant šį atlyginimą kiekvienam iš bendraturčių proporcingai jų valdomos dalies vertei (bendras atlyginimo dydis apskaičiuojamas pagal 1–4 lentelėse nustatytą atlyginimo dydį). Nuosavybės teisės į nekilnojamąjį daiktą įregistruojamos per 10 darbo dienų. Asmenų pageidavimu nuosavybės teisės gali būti įregistruojamos ir skubos tvarka. Tokiu atveju už įregistravimą mokami šie atlyginimo priedai:

per 3 darbo dienas – 30 procentų atlyginimo, nustatyto šiame nutarime;
per 2 darbo dienas – 50 procentų atlyginimo, nustatyto šiame nutarime;
per 1 darbo dieną – 100 procentų atlyginimo, nustatyto šiame nutarime.

© Matininkas nuotr.

Kiek kainuoja įregistruoti nekilnojamąjį turtą gautą paveldėjus pagal įstatymą?

Kategorija: Nekilnojamojo turto kadastras ir registras | Įdėjo: Admin (26.08.2014) Šaltinis: Registrų centras,
Peržiūrų: 2331 | Paieškos žymos: nuosavybės teisių įregistravimas, paveldėjimas, atlyginimo dydis | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх