Pagrindinis » Straipsniai » Statybos darbai

Namas, norintiems pigiau ir greičiau

Namas, norintiems pigiau ir greičiau

Svajojantys greitai pasistatyti nuosavą namą šiuo metu gali rinktis iš kelių variantų. Vienas jų - karkasiniai arba skydiniai namai. Pastarieji ant pamatų gali būti surenkami ir per savaitę.

Medinių namų gamintojų asociacijos vykdantysis vadovas vadovas Tomas Braškys atkreipė dėmesį, kad karkasiniai namai būna dviejų tipų: tiesiog karkasiniai ir skydiniai-karkasiniai.

Karkasiniais vadinami tokie, kurių namą laikančiosios konstrukcijos, vadinamasis karkasas, pastatomas statybos aikštelėje ir tuomet jis apkalamas sienomis.

Tuo metu skydinis namas yra pagaminamas gamykloje ir statybų aikštelėje jau tik surenkamas. Pavyzdžiui, tokio namo langai ir netgi rozetės yra sumontuojami dar gamykloje.

„Karkasiniai namai yra lengvų konstrukcijų, turi gerą šiluminę varžą, jų statyba yra paprastesnė ir greitesnė nei mūrinių. Dažniausiai karkasinius namus žmonės statosi patys: nusiperka medienos tašų, juos apsikala iš išorės, iš vidaus, apsišildo ir turi namą. Tokio namo statybos gali užtrukti ir mėnesį, ir pusę metų. O skydinius namus dažniausiai gamina gamyklose. Toks namas ant jau esančių pamatų iki stogo gali būti surenkamas per 3-4 dienas“, - DELFI kalbėjo jis.

Likusi sovietmečio tradicija

Asociacijos vadovas pripažįsta, kad Skandinavijos šalyse, JAV skydiniai-karkasiniai namai yra kur kas populiaresni nei Lietuvoje. Pas mus vis dar gaji tradicija namus mūryti iš blokelių.

Todėl lietuvių gamintojai tokius namus sėkmingai eksportuoja į Skandinaviją.

„Visur Vakarų Europoje, Skandinavijos šalyse, JAV renkamasi pigesnė, greitesnė ir patogesnė skydinių namų technologiją. Be to, šie namai taip pat yra paprasčiau transportuojami. Ten mūrijimas nėra labai populiarus. Tuo metu pas mus nuo sovietmečio labiau įsišakniję mūro namai. Tačiau ir Lietuvoje skydiniai-karkasiniai namai užima vis didesnę rinkos dalį“, - tvirtino pašnekovas.

Skydiniai namai, anot jo, gali stovėti ir 50 metų, ir ilgiau.

„Vadinamieji atlytnamiai, kurie buvo statomi sovietmečiu, yra skydinio namo konstrukcijos iki šiol stovi“, - pavyzdį pateikė jis.

Paklaustas, kiek kainuoja toks namas, pašnekovas sakė: „Jo kaina labiausiai priklauso nuo įrengimo, pavyzdžiui, langų, kurių jų kaina gali skirtis dvigubai, taip pat ir stogo dangos pasirinkimo.

T. Braškio vertinimu, tokį namą su langais ir stogu galima pasistatyti už 2-3 tūkst. kv.m. Karkasinių namų statybos kaina skaičiuojama grindų plotu.

Svarbu įvertinti prieš statant karkasinį namą

Statybų parodoje „Resta“ stende „Klausk specialisto“ į lankytojų klausimus apie stogo įrengimą ir karkasinius namus atsakinėjęs inžinierius Kęstutis Stundžia pripažino, kad lietuvių galvose vis dar egzistuoja mitai apie šį statybos būdą.

© Shutterstock nuotr.

„Jaučiamas didelis susidomėjimas karkasiniais namais, nes jų šiluminiai parametrai yra kur kas geresni. Tokio namo tikrai nereikia bijoti. Tačiau egzistuoja žmonių požiūris, kad karkasinis namas nepatikimas ir neatsparus, pavyzdžiui, stipriam vėjui. Noriu pasakyti, kad jis yra normalus pilnavertis namas. Gal nuo sovietmečio likęs įsitikimas, kad tik plyta yra tvirta ir patikima“, - DELFI svarstė jis.

Pašnekovas atkreipia dėmesį, kad dažnai žmonės savo sodyboms renkasi būtent tokios konstrukcijos namą.

„Standartinis 80-90 kv.m karkasinis namas, jeigu jau yra pamatai, su stogu, langais ir išorės apdaila gali būti pastatytas per du mėnesius. O statant mūrinį namą pirmiausiai reikia sumūryti blokelius, po to reikia juos apšiltinti iš lauko, aptinkuoti iš vidaus. Karkasiniame name tarp medinio konstruktyvo sienose dedama šiltinimo vata, iš lauko pusės dedama vėjo izoliacinė plėvelė, iš vidaus – garo izoliacinė, iš lauko daromas ventiliuojamas karkasas, kuris apkalamas dailylentėmis, o iš vidaus galima daryti kokią tik norite apdailą“, - aiškino inžinierius.

Jis skaičiuoja, kad toks vieno aukšto namas su langais, išorės apdaila ir stogu kainuoja maždaug 1300 Lt/kv.m.

Tačiau planuojantiems statyti tokį namą reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad iškart reikia suprojektuoti ir vidaus erdves, nes po to jas perplanuoti būtų labai sunku.

„Standartinės medienos ilgis yra 6 metrai, ilgesnę galima užsakyti, tačiau tai visada kainuoja brangiau. Todėl geriau, kad tarpatramis name nebūtų ilgesnis nei 6 metrai (kambario ilgiausia siena turėtų tilpti į 6 metrus – DELFI)“, - teigė K. Stundžia.

Pasak jo, karkasiniam namui reikalingi paprastesni pamatai nei mūriniam, todėl šioje vietoje taip pat galima būtų sutaupyti.

 

Namas, norintiems pigiau ir greičiau

Kategorija: Statybos darbai | Įdėjo: Admin (07.05.2014) Tinklalapis ,
Peržiūrų: 2575 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх