Pagrindinis » Straipsniai » Kelionės, turizmas

Nedidelį Lietuvos miestą pavertė patraukliu kurortu „SPA Vilnius Anykščiai“

Nedidelį Lietuvos miestą pavertė patraukliu kurortu „SPA Vilnius Anykščiai“

„Kankorėžis!“ – dingtelėjo, vos pažvelgus į Anykščiuose neseniai duris atvėrusio sveikatingumo ir poilsio centro „SPA Vilnius Anykščiai“ baseinų ir pirčių komplekso pastatą. Architektai jį tyčia suprojektavo tokį, kad statinys primintų kankorėžį, taip gražiai įsikomponuodamas į jį supantį šilelį.

Neįprastos formos pastatas buvo pastatytas greta rekonstruotų poilsio namų, kuriuose įkurtas prabangus keturių žvaigždučių viešbutis. Visas sveikatingumo ir poilsio centras yra ypatingas Anykščiams. Jis nedideliame mieste leido ne tik smarkiai sumažinti nedarbą, bet ir pagyvinti turizmą bei smulkųjį verslą.

Anykščių šilelio pašonėje

Prabangus sveikatingumo ir poilsio centras „SPA Vilnius Anykščiai“ įrengtas ypatingoje vietoje – Anykščių šilelio ir Šventosios upės prieglobstyje. Tai jau trečias „SPA Vilnius“ grupės padalinys. Du kiti šios grupės sveikatingumo ir poilsio centrai veikia Druskininkuose ir Vilniuje.

„SPA Vilnius Anykščiai“ valdybos pirmininkas Valdas Trinkūnas pasakojo, kad mintis Anykščiuose įsteigti sveikatingumo ir poilsio centrą gimė prieš aštuonerius metus, įsigijus gana nugyventus poilsio namus „Šilelis“. Tačiau tik nuslūgus ekonominei krizei čia imtasi rengti sveikatingumo ir poilsio centrą.

V. Trinkūno nuomone, naujasis SPA centras visai neblogai įsikomponavo į Anykščius, kur yra visko, ko reikia sveikatinimui, geram poilsiui ir atsipalaidavimui: mineralinių vandenų, gero oro, tinkamos aplinkos ir gana įdomaus kultūrinio gyvenimo.

„Mūsų SPA centras yra beveik Anykščių šilelio pašonėje, už miestelio. Tokia vieta puikiai tinka poilsiautojams iš didelių miestų, kurie pasiryžę mokėti už ramybę gamtos prieglobstyje“, – paaiškino V. Trinkūnas.

Viešbutis rekonstruojamame pastate

Naujasis sveikatingumo ir poilsio centras įkurtas buvusių „Šilelio“ poilsio namų teritorijoje. Jį sudaro du pastatai: viešbutis bei baseinų ir pirčių kompleksas. Anykščių SPA centro projektą parengė UAB „SP Architektų grupė“. Ta pati komanda dirbo ir su „SPA Vilnius Sana projektu“.

Prabangus keturių žvaigždučių viešbutis įrengtas rekonstruotame buvusio viešbučio „Šilelis“ pastate, pastatytame 1989 metais. Viešbutis yra penkių aukštų su rūsiu. Taip pat čia yra nedidelė konferencijų salė ir restoranas.

Anot architektų, po viešbučio rekonstrukcijos išliko pastato funkcinė-planinė ir konstruktyvinė schema. Projektuojant viešbutį stengtasi išlaikyti pastato architektūros charakterį.

Po rekonstrukcijos patalpų plotas šiek tiek padidėjo. Pirmame aukšte jis padidintas, išplečiant vestibiulio zoną ir restorano salę. Taip pat ant ketvirto pastato aukšto suprojektuotas antstatas – penktasis aukštas. Viešbučio 2–4 aukštuose ir antstate įrengti 47 kambariai.

Daugiau erdvės išgauta ir išmontavus senąsias pertvaras, pagilinus rūsį, kur buvo įrengti masažo kambariai, druskų vonios, ventiliatorių patalpa.

Po rekonstrukcijos statinyje buvo įrengti du liftai.

Trūko statybinio aukščio

Kaip prisiminė generalinio rangovo UAB „Conresta“ direktoriaus pavaduotojas komercijai Ernestas Šeženis, rekonstruojant senąjį pastatą, kuriame įrengtas viešbutis, šioks toks minusas buvo tai, kad trūko statybinio aukščio, nes statinio lubos gana žemos.

Buvo išmontuotos senos smėlbetonio grindys. Įrengiant naujas smėlbetonio grindis sumontuoti garsą izoliuojantys sluoksniai, grindinio šildymo sistema, smėlio pasluoksniu išlyginti senų perdangų nuokrypiai, tad prarasta keli centimetrai statybinio aukščio. Virš pakabinamųjų lubų sumontuotos inžinerinės sistemos, o tai dar labiau sumažino patalpų aukštį.

„Su rekonstrukcija taip jau būna: negali išspausti visko – ir funkcionalumo, ir grožio“, – pastebėjo pašnekovas.

Prireikė ypatingo tikslumo

Siekiant išgauti neįprastą priestato pavidalą, naudotos trikampės formos. Anot projekto autoriaus Sauliaus Pamerneckio, formuojant tūrį jos leido sukurti perėjimą taip, kad nesimatytų laužytų ovalo linijų.

UAB „Conresta“ atstovas E. Šeženis pasakojo, kad sukonstruoti tokį konkorėžį primenantį priestatą buvo viena sudėtingiausių projekto dalių.

„Architektai davė vizualizacijas ir statybininkams reikėjo sugalvoti, kaip tai, ką jie sumanė, padaryti. Teko išspręsti krūvą problemų, pavyzdžiui, kaip išvengti vadinamųjų šalčio takų, įrengti hidroizoliaciją, apšiltinimą. Reikėjo padaryti tam tikrus mazgus. Tai buvo technologijos, į kurias teko pasigilinti“, – prisiminė E. Šeženis.

Generalinis rangovas architekto viziją paversti realybe pasiūlė UAB „LORO“, o ši nedvejodama priėmė pasiūlymą. Įmonė įrengė tiek viešbučio, tiek jo priestato fasadus.

Anot bendrovės „LORO“ vadovo Vaidoto Macio, jau iš anksto buvo matyti, kad reikės nestandartinių sprendimų, suteikiančių galimybę tobulėti visiems proceso dalyviams.

„Architekto sumanymų įgyvendinimas buvo iššūkis ne tik mūsų inžinieriams, bet ir montuotojams. UAB „LORO“ suprojektuotas originalus cinkuoto plieno karkasas su apdailinėmis medžiagomis buvo pagamintas ir surinktas įmonės gamybinėje bazėje Vilniuje, po to atskirais segmentais pervežamas į Anykščius ir galutinai sumontuotas objekte“, – aiškino pašnekovas.

Visame „kankorėžio“ fasade beveik nebuvo pasikartojančių detalių, visa konstrukcija turėjo būti „aprašyta“ ir išpildyta statybose neįprastu tikslumu, kad atskiri, netaisyklingų formų gaminiai susijungtų į norimą vientisą sudėtingą erdvinę formą.

Šiame objekte UAB „LORO“ taip pat pagamino ir sumontavo balkonų turėklus. Kadangi įmonė turi gamybos (yra metalo apdirbimo gamybinė bazė) ir statybos padalinius, užsakovams gali pasiūlyti kompleksinius darbus – tiek metalo elementų gamybos ir montavimo, tiek vėdinamųjų fasadų įrengimo. Tai generaliniams rangovams labai patogu, kadangi nekyla ginčų dėl darbų sričių pasidalijimo, perdavimo ir pan.

Ginčai dėl priestato

Šalia viešbučio pastatytas naujas elipsės formos netaisyklingo kūgio formos priestatas, kuriame įkurtas baseinų ir pirčių kompleksas. Šis kankorėžį primenantis kompleksas su senuoju pastatu buvo sujungtas įstiklinta galerija.

Priestate suprojektuoti trys baseinai: suaugusiųjų, vaikų ir masažinis, atskiroje patalpoje įrengtas vertikalių vonių baseinas aerobikos užsiėmimams, pirčių kompleksas, yra druskų ir arabiško masažo kambariai. Jaukią, šiuolaikišką „SPA Vilnius Anykščiai“ pirčių, vandens terapijos ir poilsio aplinką projektavo ir įrengė UAB „Saunita“.

V. Trinkūnas prisiminė, kad iš pradžių su architektais tekę dėl neįprastos formos priestato ir pasiginčyti – juk pastatyti tokį statinį sudėtinga. Tam reikia didesnių statybininkų įgūdžių, sudėtingesnių technologinių sprendimų, o visa tai – daugiau kainuoja.

Vis dėlto daugiau investicijų reikalinga architektų idėja buvo įgyvendinta ir dabar SPA centro lankytojai gali grožėtis įdomesniu baseino ir pirčių komplekso pastatu. Kad šis statinys yra kitoks, įdomesnis, džiaugėsi ir V. Trinkūnas.

„Tai – ne gamybinė patalpa, kur estetinis vaizdas ne toks svarbus. Tai – žmonėms atsipalaiduoti skirta vieta. Pastatai turi būti įdomūs, malonūs akiai, o ne tiesiog kubai iš „sumuštinių“ ir surenkamų konstrukcijų“, – mano pašnekovas.

Kerpėmis neapaugs

Viešbučio apdailai buvo panaudotos aukšto slėgio 6 mm storio italų gamybos laminato plokštės „Apra“, jas tiekė UAB „Laivorita“. Baseino ir pirčių komplekso apdailai pasirinktos 8 mm storio aukšto slėgio laminato (HPL) „Fundermax“ plokštės, kurias tiekė bendrovė „Exterus“. Šios plokštės išsiskiria ypač dideliu tvirtumu, atsparumu aplinkos poveikiui ir blukimui. Nuo šių plokščių lengvai nuplaunami net grafičių dažai, dėl šių ypatybių fasadas bus patvarus ir ilgai išliks estetiškas.

Pasirinktoms medžiagoms būdingas didesnis atsparumas smūgiams ir subraižymams, jos yra palankios aplinkai, spalvos atsparios ultravioletiniams spinduliams. Taip pat šios medžiagos yra standžios, lengvai pjaustomos. Kadangi pastatai yra supami gamtos, miške, pasirinktos tokios plokštės, kurias lengva valyti, ant kurių neauga kerpės ar samanos. Būtent šios savybės leidžia išgauti įvairias architektūrines formas.

Viešbučio vėdinamojo fasado karkasui naudotas ekstruduotas aliuminio karkasas ir UAB „Paroc“ šiltinimo medžiagos.

„Atlikdami darbus didžiulės paramos, supratingumo bei palaikymo sulaukėme iš pastato architekto S. Pamerneckio bei generalinio rangovo UAB „Conresta“. Užsakovą galime minėti tik geru žodžiu. Tai – principingas, reiklus ir kartu tolerantiškas asmuo. Pagrindiniai jo reikalavimai – kokybė ir terminai“, – prisiminė V. Macys.

Net dažai parinkti ekologiški

Pastato apdailai buvo naudotos „Caparol“ fasadinės medžiagos. Lietuvos klimatas nėra labai palankus namų fasadams – jiems kenkia dideli vasaros ir žiemos temperatūrų svyravimai, lietūs, netgi žiedadulkių sankaupos, jeigu statinys stovi šalia miškų ar parkų. Todėl statyboms Lietuvoje patys optimaliausi yra silikoniniai tinkai – jie yra atspariausi nepalankiems oro veiksniams.

„SPA Vilnius Anykščiai“ ilgalaikei šiltinimo sistemos apsaugai nuo vandens ir temperatūrinių svyravimų buvo panaudotas silikoninis tinkas „AmphiSilan Fassadenputz“. Šis tinkas taip pat yra labai laidus vandens garams (Sd H2O <0,07 m), be to, apsaugo pastatų paviršių nuo pelėsinių grybų ir dumbliagrybių veisimosi.

Išorės fasadams, vidaus sienoms ir luboms dažyti buvo parinkti ekologiški „Caparol“ dažai, pažymėti tarptautiniu ženklu „E.L.F.“. Šie dažai turi ne daugiau kaip 1 g lakiųjų organinių junginių, o tai yra net 30 kartų mažiau, nei leidžia ES normos.

Skirtingoms komplekso erdvėms buvo parinkti geriausiai tinkami dažai. Pavyzdžiui, aukščiausios klasės puikiai dengiamais silikoninės dervos matiniais vidaus dažais „CapaSilan“ buvo išdažyti dideli, iš šono apšviesti lubų ir sienų plotai.

Pastato fasadui ir daliai baseino komplekso buvo parinkti unikalūs „Premium“ klasės dažai „Amphibolin“. Jie puikiai kimba prie visų tvirtų paviršių tiek viduje, tiek išorėje ir yra ypač atsparūs plovimui (1 klasė pagal EN 13300, nusidėvi tik 5µm po 200 plovimų ciklų). Kadangi šie dažai nebrinksta vandenyje, jie idealiai tinka drėgnoms patalpoms ir ypač baseinams dažyti. Dažai „Amphibolin“ dengia plonu šilko matiniu sluoksniu, todėl jais labai patogu dažyti ir faktūrinius ar reljefinius paviršius.

Komplekso vidaus erdvėms taip pat buvo naudojami ir šilko matiniai dažai „Latex Samt 10“, jie ne tik išsiskiria dideliu atsparumu (1 klasė), bet yra ir labai ekonomiški.

Kadangi pastatai stovi pušyne, jų fasadų spalvos parinktos kaip pušies kamieno – tamsiai pilka ir oranžinė.

Efektingas apšvietimas

E. Šeženis pasakojo, kad ypatingas buvo ir fasadų apšvietimas, itin gražiai atrodantis naktį. Pastate, kur įrengta SPA zona, šviestuvai įmontuoti į vadinamuosius kankorėžio „spyglius“. O viešbučio fasado dalyje, kur yra balkonai, apšvietimas įrengtas balkonų paviršiuose, kur jų nėra ir yra nedaug langų, buvo padarytos specialios nišos šviestuvams. Šviestuvų šviesa nukreipiama taip, kad sklistų įstrižai – iš apatinio kampo į viršutinį ir atvirkščiai. Todėl šviesos spinduliai atrodo tarsi laužyti.

„Kad padarytume tokias nišas, reikėjo nemažai kruopštaus darbo. Tai užsakovui brangiau kainavo, bet dabar labai efektingai atrodo“, – žavėjosi E. Šeženis.

Vidaus ir lauko apšvietimo sprendimais rūpinosi UAB „Gaudrė“. Šios bendrovės direktorius Vladislavas Mickevičius pasakojo, kad Anykščių SPA jų įmonei buvo vienas įdomiausių ir technologiškai pažangiausių objektų.

„Labiausiai džiugina, kad projekto autoriams puikiai pavyko suderinti šiuolaikinės architektūros statinį ir supančios gamtos grožį.

Užsakovas ir architektai daug dėmesio skyrė progresyvioms technologijoms, projektuojant apšvietimą energijos taupymas ir šviesos kokybė buvo esminiai reikalavimai“, – prisiminė V. Mickevičius.

Pasak pašnekovo, šiame projekte buvo daug netradicinių apšvietimo sprendimų. Siekiant patikrinti siūlomus sprendimus ir parinkti geriausius, teko atlikti ir bandymų su šviesa.

„Kaip ir kiekviename objekte, turėjome pasiekti pusiausvyrą tarp galimų sprendimų ir numatomo biudžeto, skiriamo visam projektui“, – pasakojo UAB „Gaudrė“ vadovas.

Netiesioginiam apšvietimui sveikatingumo ir poilsio cente daugiausia naudojami šviesos diodų (LED) šaltiniai. Tai padėjo sukurti malonią, šviesią aplinką be akinimo ar didelių kontrastų.

Pritaikant įleidžiamus halogeninius šviestuvus patalpoje sudaromi akcentai – apšviečiamos, pavyzdžiui, gėlių kompozicijos, dekoratyvi siena ar tiesiog zonos, į kurias reikia sutelkti lankytojų dėmesį.

Visi šviestuvai parinkti su energiją taupančiais šviesos šaltiniais: LED juostos už karnizų, taupios halogeninės lempos įleidžiamiems šviestuvams, energiją taupančios liuminescencinės lempos sieniniams kambarių šviestuvams. Visi šie šviesos šaltiniai leidžia sumažinti elektros energijos suvartojimą nuo 30 iki 80 proc.

Renkantis šviestuvų dizainą, atsižvelgta ne tik į estetinius, bet ir į techninius aspektus, lemiančius apšvietimo sprendimų kokybę. Todėl parenkant šviestuvus ir sprendžiant, kiek jų turi būti ir kaip jie turi būti išdėstyti patalpoje, atsižvelgta į tokius parametrus, kaip akinimas (UGR), spalvų atkartojimas (Ra), ilgalaikiškumas, šviesos spalvinė temperatūra, tinkamas apšvietos lygis.

Anot V. Mickevičiaus, viešbutyje buvo pritaikyta šiuolaikinė avarinio ir evakuacinio apšvietimo sistema su centrine akumuliatorine baterija ir stebėjimo funkcija. „Patys avariniai šviestuvai yra labai maži, galima sakyti, beveik nematomi lubose ir tik kelių vatų galios“, – komentavo pašnekovas.

Kokybei netaupė

Statant „SPA Vilnius Anykščiai“, ypatingas dėmesys skirtas kokybei ir patvarumui. Todėl čia gausu brangių sprendimų, atsipirksiančių per ilgesnį laiką.

„Pinigų pavėjui nemėtėme, bet ten, kur dizaineriai ir architektai siūlė įdomesnius sprendimus, stengiamės naudoti tinkamas medžiagas“, – aiškino „SPA Vilnius Anykščiai“ valdybos pirmininkas.

V. Trinkūnas pasakojo, kad tiek įrengiant sveikatingumo ir poilsio centro vidų, tiek tvarkant aplinką pirmenybė teikta natūralioms medžiagoms. Pavyzdžiui, viešbučio kilimai parinkti tokie, kad kuo mažiau keltų alergijas. Kai kuriuose kambariuose apskritai atsisakyta kiliminės dangos.

Natūralios, brangesnės medžiagos parinktos ir įrengiant SPA centro aplinką, tiesiant keliukus, takelius. Stengtasi, kad čia būtų kuo mažiau asfalto, kenksmingų garuojančių medžiagų.

E. Šeženis pritarė – visos sveikatingumo ir poilsio centre naudotos medžiagos bei įranga – pradedant kilimais, plytelėmis, baigiant santechnika – pasirinkti ne pigiausi, bet labai kokybiški, pagaminti rimtesnių gamintojų.

Vidų priartino prie gamtos

Pastato interjeras buvo kaip įmanoma labiau priartintas prie gamtos. Jo autorė architektė Gintė Pamerneckienė pasakojo, kad kuriant interjerą norėjosi, jog įspūdinga sveikatingumo ir poilsio centrą supanti gamta būtų kuo labiau juntama ir viduje: viešbutyje ir baseinų pastate. Ji siekė, kad net plaukiodami baseine lankytojai galėtų grožėtis pušimis ir jaustis lyg būtų po atviru dangumi. Prie gamtos savotiškai priartina ir viduje atsiradusi gyvų gėlių siena, interjere vyraujančios spalvos, susietos su gamta.

Kai kuriuos interjero autorės sprendimus įgyvendinti taip pat nebuvo lengva. Pavyzdžiui, E. Šeženis prisiminė, kad pavargti teko formuojant reljefines lubas ir sienas terapiniame druskų kambaryje, įrengtame senojo pastato rūsyje.

Nors paprastai SPA interjerai sietini su šiltaisiais kraštais, atogrąžomis, šiam centrui pasistengta sukurti nuosaikų, kuo lietuviškesnį interjerą.

Pastatų interjeras kurtas iš kokybiškų natūralių, ekologiškų, lengvai prižiūrimų ir valomų medžiagų. Viena pagrindinių apdailos medžiagų – natūralaus ąžuolo faneruotė.

Langai – mediniai

Kadangi viešbučiui stengtasi naudoti kaip įmanoma daugiau natūralių ir kokybiškų medžiagų, net langai pasirinkti ne plastikiniai, o mediniai. Juos pagamino ir sumontavo UAB „Himėja“. Ta pati bendrovė pagamino ir sumontavo medines vidaus palanges bei kai kurias vidines medžio ir stiklo pertvaras, duris, vedančias į baseinų ir pirčių komplekso pastatą. „Užsakovas netaupė ir pasirinko brangesnius, geresnius trijų stiklų 92 mm storio langus. Tai labai geri ir šilti langai“, – pasakojo UAB „Himėja“ direktorius Ramutis Repčys.

Architektai paprastai renkasi medinius langus, nes naudojant šią medžiagą patogiau kurti ir interjerą, ir eksterjerą.

Sveikatingumo ir poilsio centrui „SPA Vilnius Anykščiai“ mediniai langai pagaminti iš klijuotos pušies. Tai – standartinė mediena medinių langų gamybai. Langų rėmai iš vidaus buvo beicuoti rusva, o išorėje nudažyti pilka spalva.

Pasirinko grindinį šildymą

Nuspręsta netaupyti ir įrengiant šildymo bei vandentiekio sistemą. Visame pastate buvo įrengtas grindinis ir geoterminis šildymas. Šildymo sistemų projektavimas ir gamyba patikėta didelę patirtį turinčiai bendrovei „Uponor“.

Kaip pasakojo bendrovės „Uponor“ projektų vadovas Ignas Jankauskas, tokio dydžio pastate grindinis šildymas yra gana išskirtinis dalykas. „Tiek grindiniam, tiek geoterminiam šildymui reikia gana nemažų investicijų. Tik racionalus ir mąstantis užsakovas, sugebantis apskaičiuoti atsiperkamumą, priima tokius sprendimus. Ši investicija neatsipirks per metus ar dvejus. Vis dėlto per 10–15 metų tokį šildymą pasirinkusiam užsakovui pasijus didžiulė piniginė nauda “, – teigė I. Jankauskas.

Grindinio šildymo sistema kooperuojama su šilumos siurbliais, todėl galima turėti žemų temperatūrų sistemą ypač mažomis sąnaudomis. Be to, tokio šildymo sprendimai yra palankūs aplinkai, o tai ypač aktualu Anykščiuose, kur graži gamta. Dar vienas pliusas, kad tai – atsinaujinanti geoterminė energija, kuri niekada nepasibaigs. Šildymas suprojektuotas taip, kad kiekvienoje pastato patalpoje temperatūrą galima valdyti atskirai. Tai labai padeda sutaupyti, nes kiekvienas papildomas temperatūros laipsnis lemia 6 proc. šildymo kaštų.

UAB „Uponor“ sveikatingumo ir poilsio centrui taip pat projektavo ir tiekė vandentiekio sistemas. Pasirinkti itin kokybiški, sertifikuoti vamzdžiai, kuriems suteikiama net 40 metų garantija. „Tai ilgalaikis patikimas ir išbandytas gaminys su specialiomis „Q&E“ jungtimis be jokių guminių tarpinių. Tai patikimas ir saugus vandentiekis, todėl tikimybė aplieti ir sugadinti turtą šiame objekte minimali“, – paaiškino I. Jankauskas.

Kokybiška santechnika

„SPA Vilnius Anykščiai“ buvo sumontuota vokiška kokybiška santechnika GROHE. Maišytuvų dizainas parinktas toks, kad išliktų šiuolaikiškas dar daugelį metų. Dušų sistemos bei maišytuvai savo funkcionalumu ir naudojimosi paprastumu suteikia namų vonios kambariui jaukumo, o GROHE produktų gamyboje naudojamos patentuotos technologijos užtikrina saugumą bei ilgalaikiškumą.

Pavyzdžiui, termostatuose įdiegta technologija „TurboStat“, kuri užtikrina visišką komfortą bei saugumą duše – į vandens slėgio bei temperatūros pokyčius sureaguojama vos per
0,3 sekundės. Vienasvirčių maišytuvų GROHE kasetės gaminamos naudojant technologiją „SilkMove“, todėl maišytuvų rankenėlėmis patogu naudotis net po daugelio metų.

Įrengiant SPA centrą, viešbučio kambarių dušuose buvo sumontuoti potinkiniai termostatiniai maišytuvai. Tai nėra dažnas sprendimas net ir viešbučiuose, bet neabejotinai patogus bei saugus kasdienybėje. Lubose pakabintos stacionarios lietaus dušo galvos. Praustuvams parinkti ergonomiški vienasvirčiai maišytuvai su technologija „EcoJoy“, kurie per minutę praleidžia 5,7 litro vandens vietoj įprastų 12 litrų. Tualetuose sumontuotos potinkinės WC sistemos, užtikrinančios estetinį vaizdą bei patogią priežiūrą.

Bendrose patalpose sumontuoti sensoriniai praustuvų maišytuvai, o baseino zonoje – automatiškai sustojantys dušo maišytuvai.

SPA centre buvo pritaikyta ir pati naujausia technologija – „GROHE Zero“. Tokie maišytuvai turi 90% mažiau švino, kuris yra itin pavojingas žmogaus sveikatai, ir yra penkis kartus atsparesni korozijai.

Vienas pagrindinių užsakovo reikalavimų buvo nesudėtinga maišytuvų priežiūra. Naudojant technologiją „StarLight“ GROHE gaminių chromo paviršius yra lengviau valomas ir ilgiau išlieka blizgus.

„Dirbant su šiuo projektu buvo stipriai juntamas kitoks užsakovo požiūris – noras investuoti į kokybę ir naujas technologijas, gamtos apsaugą. „SPA Vilnius Anykščiai“ yra projektas, kuriuo didžiuojamės, nes sutapo mūsų, užsakovo bei architektų vertybės: kokybė, technologijos, dizainas ir gamtos apsauga“, – aiškino įmonės GROHE pardavimų vadovė Baltijos šalims Sigita Avlosevičienė.

Trijų rūšių dušo sienelės

Visuomeninės paskirties tualetų kabinas ir dušų kabinas bei sieneles visuose viešbučio kambariuose tiekė UAB „Baltijos Brasta“.

Tualetų kabinos įrengtos pirmajame aukšte, šalia registratūros. Objekto dizaineris, anot UAB „Baltijos Brasta“ projekto vadovo Giedriaus Pyranto, pasirinko individualų sprendimą: pertvaros pagamintos iš grūdinto stiklo bei blizgios furnitūros ir papildomai apklijuotos lipnia matine plėvele. Dušo sienelės visuose viešbučio kambariuose pasirinktos nestandartinių matmenų, pritaikytos pagal esamas erdves ir užsakovų poreikius. UAB „Baltijos brasta“ įrengė dušo sieneles DORA, GERDA ir RITA. Kiekviena jų pasirinkta dėl skirtingų priežasčių.

Dušo sienelės DORA gaminamos iki pat lubų. Jos puikiai tinka, jeigu dušo galva yra įmontuota lubose, nes apsaugo likusią vonios kambario erdvę nuo vandens. Dušo sienelės GERDA ir RITA pasirinktos dėl to, kad jas labai patogu naudoti ir prižiūrėti. GERDA yra su dviem pusiau rėminėmis sienelėmis viena prieš kitą. Užsakovas norėjo, kad durys varstytųsi į abi puses. Būtent šią funkciją ir turi ši sienelė. Tai ypač patogu, kai prieš sienelę nėra daug vietos. Be to, tokias sieneles lengva prižiūrėti, kai jomis nesinaudojama, dureles galima prilenkti į vidų ir turėti erdvesnį vonios kambarį“, – paaiškino G. Pyrantas. Dušo sienelės RITA puikiai tinka, kai prieš sienelę iš vienos pusės yra kokia nors kliūtis: gyvatukas, klozetas, plautuvė ar pan.

„Šiame projekte kai kuriuose kambariuose prieš sienelę buvo klozetas. Todėl įrengėme kabinas su durimis ir papildoma stabilia sienele iš klozeto pusės. Durys varstomos į abi puses, todėl patogu naudotis ir prižiūrėti. Tiek GERDA, tiek RITA turi pakilimo funkciją, t. y. durys šiek tiek pakyla. Tai leidžia lengviau įveikti prieš duris esančius kraštelius, grindų pakilimus ir geriau sandarinti duris“, – pasakojo pašnekovas. Visa UAB „Baltijos Brasta“ tiekta furnitūra yra aukštos kokybės, dabar madingo blizgaus atspalvio. Visos sandarinamosios tarpinės labai skaidrios, kompaktiškos ir patikimos. Jos nekeičia spalvos, nekrinta nuo stiklo. „Manau, kad pateikėme unikalius ir puikiai derančius sprendimus. Tai leido pasiekti maksimalų rezultatą dirbant su šiuo projektu. Labai svarbų vaidmenį atliko mūsų teikiamų paslaugų paketas. Mes patys matavome kiekvieną nišą, gaminome nestandartinius elementus ir patys juos sumontavome. Kadangi projekto metu vyko ir smulkių pakeitimų, mūsų išsiugdyta kantrybė dirbant su tokiais gana sudėtingais projektais taip pat buvo aktuali“, – aiškino pašnekovas.

Žema temperatūra nesutrukdė

Įrengiant baseiną ir jo prieigą, dušų kambarius ir balkonus, hidroizoliacinių sistemų medžiagas tiekė ir vietoje apmokė statybininkus, kaip jas naudoti, UAB „SCHOMBURG Baltic“ – dukterinė Vokietijos bendrovės SCHOMBURG GmbH & CO KG ir IMLITEX HOLDINGS įmonė.

Sveikatingumo ir poilsio centre „SPA Vilnius Anykščiai“ buvo naudotos šios medžiagos: paviršių lyginimas SOLOCRET 15, hidroizoliacija AQUAFIN 2K/M, AQUAFIN 1K, SANIFLEX, plytelių klijai UNIFIX 2K/6, SOLOFLEX, epoksidinis siūlių glaistas ASODUR DESIGN ir specialūs silikonai ESCOSIL.

„Mūsų medžiagos yra skirtos dirbti profesionalams pagal vadinamąją „žinau kaip“ sistemą, t. y., reikia gerai žinoti medžiagų pritaikymo galimybes, eilės tvarką. Tinkamai ir kokybiškai atliekant darbus, gaunami labai geri rezultatai, įrengiant sudėtingus statybinius mazgus. Tai rodo ilgalaikė praktika, įrengiant kitus panašius objektus. Dirbdami mes prižiūrime objektą, kad visi darbai būtų atlikti tinkamai ir tiksliai panaudotos medžiagos“, – pasakojo UAB „SCHOMBURG Baltic“ vadovas Gytis Jonas Vitkus. Nors dalis hidroizoliacijos sistemų įrengimo darbų buvo atliekami, esant žemai temperatūrai, aukšta medžiagų kokybė net dirbant tokiomis sąlygomis užtikrino gerą galutinį rezultatą.

Dauguma lankytojų – lietuviai

Kol kas dauguma šio įspūdingo SPA centro svečių – lietuviai, čia perkantys po kelias nakvynes. Užsieniečių dar nedaug – apie 20–30 proc., nes kol kas „SPA Vilnius Anykščiai“ nebuvo aktyviau reklamuojamas kitose šalyse. Tačiau ir dabar jaučiamas šio sveikatingumo ir poilsio centro sukeltas pagyvėjimas Anykščiuose. SPA centre sukurta apie 70 darbo vietų ir tikimasi, kad metų pabaigoje čia dirbs jau apie 80 žmonių. Taip „SPA Vilnius Anykščiai“ tapo vienu didžiausių darbdavių nedideliame mieste.

Be to, dėl į SPA centrą pailsėti ir pasisemti sveikatos atvykstančių žmonių regione pagyvėjo ne tik turizmas, bet ir smulkieji verslai – juk atvykstantieji nuomojasi dviračius, aplanko visą apylinkę, apžiūri muziejus, perka maistą.

Nedidelį Lietuvos miestą pavertė patraukliu kurortu „SPA Vilnius Anykščiai“

Kategorija: Kelionės, turizmas | Įdėjo: Admin (07.09.2014) Tinklalapis Giedrė Balčiūtė, Žurnalas „Structum“,
Peržiūrų: 2684 | Paieškos žymos: „SPA Vilnius Anykščiai“, SPA centras | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх