Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Palanga šią vasarą virto statybų sostine

Palanga šią vasarą virto statybų sostine

Turbūt daugelis šią vasarą atvykęs pailsėti į Palangą buvo nustebintas – vieni piktinosi, kad nėra kur pastatyti automobilio, iki rekordinių aukštumų pakilo parkavimo kaina, uždarytas automobilių eismas pagrindinėmis miesto gatvėmis, kiti tuo tarpu džiaugėsi, jog miesto centre sumažėjo automobilių, o dėl parkomatų, gerokai paploninusių poilsiautojų pinigines, surenkama daugiau lėšų į miesto biudžetą. Be šių naujovių, Palangą užplūdo statybininkai – Palangoje atsiras naujutėlaitė moderni autobusų stotis, aplinkkelis, bus restauruoti Tiškevičių rūmai bei Kurhauzas, kiti pastatai, gausiai kurorte dygsta daugiabučiai.
Statybos Palangoje. Portalo nuotr.

Didelis dėmesys – visuomeniniams objektams

Kad Palanga sparčiai juda pirmyn, išduoda ir kitas ambicingas projektas – Palangos vasaros koncertų salės rekonstrukcija, kuri turėtų būti užbaigta kitąmet. 10 mln. litų ES paramos pareikalavęs 15 metrų aukščio ir 4,3 kv. metrų pločio statinys talpins 2500 žiūrovų. Koncertų salėje bus galimybė transformuoti sėdimas, vietas arčiau scenos paliekant aikštelę stovimoms vietoms. Šalia vasaros estrados numatoma pastatyti dar du pastatus – viename jų įsikurs miesto muzikos mokykla, kitame – kultūros centras su atviro amfiteatro formos sale. Visi trys pastatai bus sujungti požeminiu perėjimu.

Įpusėjo ir prieš dvejus metus prasidėję vienos iš pagrindinių Palangos arterijų – Jūratės gatvės ir aikštės joje rekonstrukcijos darbai. Aikštė jau išklota gintaro spalvos trinkelėmis. Rekonstrukcijos darbai vyksta ne tik aikštėje – lygiagrečiai J. Basanavičiaus gatvei esančios Jūratės g. rekonstrukcijos metu senąsias gatvės plyteles keičia trinkelės, dviratininkų patogumui pažymėti jiems skirti takai, sutvarkytas apšvietimas, keičiamos senos požeminės komunikacijos.

Sparčiai kyla nauji butai

Statybinė technika burzgia ir šalia renovuojamos Palangos Iveros Dievo Motinos ikonos cerkvės – 2015 metų rudenį čia atsiras keturių gyvenamųjų namų kompleksas „Palangos šilas“. Sparčiai kyla ir „Malūnų vilų“ apartamentai. Be butų Malūno ir Ganyklų gatvių sankirtoje, prieš dvejus metus pradėtų statyti ir daugiausia jau apgyvendintų, „Malūnų vilos“ išsiplėtė į 340 būstų siūlantį gyvenamąjį ir poilsio kompleksą.

Nepaisant to, kad Palangoje sunku atrasti pastatą, ant kurio nesipuikuotų užrašas „Nuomojami apartamentai“ ne tik lietuvių, bet ir rusų bei anglų kalbomis, Palangoje vis kyla nauji mūrai. Pasak nekilnojamojo turto (NT) agentūros „Pajūrio NT“ bendrasavininkės Editos Markauskaitės, nors naujos statybos būstų pasiūla yra smarkiai išaugusi, kainos nekrinta. „Kainos į viršų šoktelėjo sausio mėnesį, nuo to laiko nelabai ir keitėsi. Tačiau dabar galime džiaugtis išaugusia pasiūla, nes sausio mėnesį beveik neturėjome ko pasiūlyti klientams“, – pasakojo E. Markauskaitė. Anot pašnekovės, pasiūlos augimui įtakos turėjo itin išaugęs statybų Palangoje mastas. „Statytojų viltys naujais būstais sudominti pirkėją pasiteisino – jaučiame didelį susidomėjimą. Gal vasarą pardavimai buvo kiek pristoję, bet pagyvėjimas pardavimuose tikrai yra. Tik žmonės ne visada randa tai, ko jie nori, o nori už mažiausią kainą arčiausiai jūros“, – teigė NT specialistė.

Kainą lemia atstumas iki Baltijos

E. Markauskaitės teigimu, daugiausia susidomėjimo sulaukia būstai, esantys teritorijoje tarp Vytauto gatvės ir jūros. „Taip pat klientai ieško būsto su autonominiu šildymu. Tad ne visada pavyksta rasti kliento norus atitinkantį būstą už jam priimtiną kainą – šioje atkarpoje naujos statybos būstų pasiūla labai nedidelė, o senos statybos namai yra su centriniu šildymu. Tuo tarpu naujos statybos būstai dėl vietos ir didžiulės paklausos yra labai brangūs ir ne kiekvieno kišenei“, – aiškino ji.

NT agentūros bendrasavininkė pastebi, kad nekilnojamojo turto kainos Palangoje skiriasi ne procentais, bet kartais ir ji labiau priklauso nuo atstumo iki jūros, nei nuo to – naujos ar senos statybos tai būstas. „Palangą būtų galima suskirstyti į tris zonas: Klaipėdos plento zonoje – viena kaina, nuo plento iki Ganyklų gatvės – kita, nuo Vytauto gatvės iki jūros – trečia, čia ji siekia apie 10 tūkstančių litų už kvadratą“, – sakė pašnekovė. Tuo tarpu naujos statybos būstą su parkavimosi vieta automobiliui Palangoje galima įsigyti ir už 4000 litų už kvadratą, deja, iki jūros nuo šio objekto teks paėjėti. Senos statybos buto be remonto kaina siekia 2000-2500 litų už kvadratą. Pašnekovė pastebi, kad dažniausiai nekilnojamasis turtas Palangoje įsigyjamas kaip antrasis būstas poilsiui vasarą. Kiti į Palangą iš kitų miestų gyventi persikelia sulaukę pensinio amžiaus.

Pasak E. Markauskaitės, NT nuomos kainos nėra aukštos. „Jei tai senos statybos būstas, galima rasti ir už dyką, tereikia susimokėti komunalinius mokesčius. Tačiau tokių būstų yra labai mažai, nes didžioji dauguma nuomotųjų išnuomoti savo turtą nori nuo rugsėjo iki birželio mėnesio. Visiems metams išsinuomoti būstą įmanoma tik per pažįstamus“, – sakė pašnekovė. Naujos statybos būstų nuomos kainos siekia 700-1000 litų per mėnesį ne sezono metu. Vasaros sezonui toks būstas atsieitų 20 tūkstančių litų. 

Palanga šią vasarą virto statybų sostine

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (16.08.2014) Tinklalapis Aušra PETRONIENĖ,
Peržiūrų: 2252 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх