Pagrindinis » Straipsniai » Statybų patarimai

Pirtis, kuriai nieko nereikia pirkti

Pirtis, kuriai nieko nereikia pirkti

Gera pir­tis ir leng­vas garas daugeliui yra neat­sie­jama vasaros dalis. Pir­tyje nurim­sta kūnas ir siela, čia atgau­name jėgas ir energiją. O po geros pir­ties daž­nas užduoda sau klausimą, ar gali būti dar geriau?

Patir­tis rodo, kad taip. Poil­sis pir­tyje gali būti dar koky­biškes­nis jei tik į pir­ties pro­cesą įnešime šiek tiek dau­giau žino­jimo ir asmeninės kūrybos.

Viską ko reikia gerai pirčiai gal­ime rasti aplink mus — gam­toje

Norė­dami pasimė­gauti kitoki­ais nei kas­di­eniai pojūči­ais ir pasimėgauti pirtimi, nepri­val­ome išlaidauti — pirkti van­tas, pir­ties arbatas, aro­ma­tinius aliejus, kre­mus ir tt. Viską ko reikia gerai pirčiai gal­ime rasti aplink mus — gam­toje. Šian­dien dali­namės pir­tininkų patari­mais, kurie padės sutaupyti, pajusti begal­inį mal­on­umą ne tik po pir­ties, bet ir ruošiantis pirčiais.

Suriškite savo vantą

Pir­ties mėgė­jai žino, kad tikroji pir­ties kar­alienė – vanta. Norint surišti savo vantą, tereikia pasirinkti sau tinkančius/patinkančius augalus. Renkan­tis augalus galite nau­do­tis šiomis taisyk­lėmis: pasirinkti tradicinį vari­antą, pvz. beržinė vanta, arba rink­tis augalus pagal “tre­jos devyne­r­ios” taisyklę (devini skirtingi augalai po tris šakeles).

Tam kad vanta būtų stipri ir neiširtų, svarbužinoti kelias gudrybes. Visų pirma, suriškite dvi mažas van­tas atskirai (tokias, kad leng­vai tilptų į delną), sudėkite jas kotais į vidų ir vėl suriškite (kaip par­o­dyta nuotraukoje žemiau), vantas per­sukite ir vėl suriškite. Palikite ilgesnę virvelę, jei norėsite vantą džiov­inti žiemai. Nors šis būdas atrodo kiek pai­nus, tačiau pabandžius bent vieną kartą — rezul­tatas maloniai nudžiugins.

Van­toms rinkitės beržines, liepos, ąžuolo, juodųjų ser­bentų, kadu­gio šake­les. Aukščiau aprašytu metodu galima rišti van­tas iš kelių augalų, t.y. viena vanta beržinė, kita — ąžuolo šake­lių. Surišus tokią vantą gausite stiprų ir aro­mat­ingą užtaisą — švelnesnis beržas pir­ties pradžiai, aromatingas ąžuolas pabaigai. Vasarą nau­dokite šviežias van­tas, o žiemai — džiov­in­tas vantas. Pir­tininkai išduoda dar vieną paslaptį -- liepos medžio vantas galime nau­doti ir karš­toje vonioje. Liepos vantą įmeskite į karštą vonią ir mėgaukitės aro­mat­er­apijos procedūromis namuose nemokamai.

Geri­au­sia pir­ties arbata — iš vietinių žolelių

Geri­au­sia pir­ties arbata yra ta kurią surinksite patys

Nors Lietuvoje gajus įprotis pirtyje gaivintis ne tik van­de­niu, bet ir silp­nais alko­holini­ais gėri­mais, tačiau aro­matinga žolelių arbata padės geriau ir atsi­palaid­uoti, ir pajusti ryšį su gamta. Ir tam visiškai nereikia pirkti specialios pir­ties arbatos. Geri­au­sia pir­ties arbata yra ta kurią surinksite patys. Pir­ties arbatai puikiai tiks — liepų, mėtų, žemuogių, ser­bentų, stumbražolės ar juoza­žolės lapeliai.

Grožio paslap­tys po pirties

Nors kos­metikos pra­monė siūlo dau­gybę gaminių skirtų specialiai pirčiai, tačiau pačios geri­au­sios priemonės — tai, kas natūralu, šviežia ir ran­dama čia pat: darže, lauke ar vir­tu­vėje. Spe­cial­is­tai pastebi, kad Lietu­voje per mažai nau­do­jame tai ką turime geri­au­sia, net ir molis, kurį be vargo rasime dažnoje sody­boje, puikiai tiks jaun­i­nančiai kaukei. Geri­au­siai oda medži­a­gas įsisavins tuomet, kai atsivėru­sios poros, todėl kaukes dėkite po pir­ties. Rekomen­duo­jama kaukes laikyti 15–20 min­učių. Visas kaukes, kurias tepame ant veido, gal­ite tepti ir ant kūno.

Dali­namės natūralių ir leng­vai pagam­i­namų kaukių recep­tais. Užtruksite tik kelias min­utes, o rezul­tatas — jaunesnė, sveika ir švytinti oda.

Rūg­pi­enio ir ser­bentų kaukė. Natūralų rūg­pi­enį sumaišykite su ką tik iš daržo nuskin­tais ir sutrin­tais juo­daisi­ais ser­ben­tais ar kit­o­mis sezon­inėmis uogomis.

Molio kaukė. Tam, kad pasigam­inti jauninčią molio kaukę visiškai nereikia pirkti atvež­tinio molio. Atidžiai apsidairykite, ar netoli pirties, drėgnoje vietoje nėra molio. Tokį molį sumaišykite su aliejumi ir tepkite ant veido.

Medaus ir pieno kaukė. Maiti­nančiai kaukei puikiai tiks šaukš­tas medaus sumaišy­tas su 1 arba­tiniu šaukšteliu pieno.

O kokios jūsų natūralios pir­ties paslap­tys? Pasi­da­lykite savo patir­timi komen­taru­ose žemiau.

Pirtis, kuriai nieko nereikia pirkti

Kategorija: Statybų patarimai | Įdėjo: Admin (30.08.2014) Tinklalapis Autorius: Diana Lietuvininkė,
Peržiūrų: 2077 | Paieškos žymos: Garinė pirtis, Ekologiškas, pirtis, rupi.lt, ekozmogus.lt, Ekologija, Aplinkosauga | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх