Pagrindinis » Straipsniai » Langai, montavimas

Renkamės plastikinius langus: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Renkamės plastikinius langus: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Besikeičiantys metų laikai jau greitai privers ieškoti ne tik šiltesnių rūbų, tačiau ir bendro kur kas didesnio komforto jausmo namuose, biuruose bei kituose patalpose. Taigi plačiai atlapotus langus bei nuolatos įjungtas kondicionavimo sistemas iškeisime į šiltus radiatorius bei kitus šaltuoju metų sezonu ypač aktualius atributus.

Dauguma tikriausiai sutiks, kad šaltuoju metų periodu siekiant išlaikyti šilumą patalpoje vien kokybiškos šildymo sistemos nepakanka. Čia labai svarbiu aspektu tampa ir jau minėtieji langai, kurie dėl savo nekokybiškos konstrukcijos bei naudojamų komponentų gali tapti per daug agresyvia ventiliavimo sistema šaltuoju metų sezonu. Vis dėlto tokių problemų galima nesunkiai išvengti jeigu pirkdami naujus langus atkreipsite dėmesį į keletą esminių aspektų. Kokybiškai pasirinkti langus yra ypatingai svarbu, kadangi tai gali tapti net iki 50 % būsto šilumos garantuojančiu rodikliu.

Kadangi artėjantis ruduo – pats tinkamiausias metas keisti langus, šiame įraše apžvelgsime svarbiausias plastikinių langų ypatybes į kurias tiesiog privalote atkreipti dėmesį juos pirkdami. Visi šie patarimai ypatingai svarbūs siekiantiems geriausio kainos ir kokybės santykio bei nenorintiems aklai pasitikėti reklama ar konsultantų peršama nuomone. Būtent dėl šių aspektų įrašas yra orientuotas į plastikinius langus. Būtent plastikiniai langai, kitaip nei mediniai, dažniausiai yra įperkami daugumai lietuvių, kurie visuomet stengiasi rasti patį geriausią perkamo daikto ar gaminio kainos ir kokybės santykį.

Lango kamerų skaičius – dar ne viskas

Plastikinių langų profilių kamerų skaičius – dažnai linksniuojamas terminas renkantis langus. Klausimą susijusį su šia langų savybe, tikėtina, kad gaus kiekvienas konsultantas dar pačioje pokalbio su klientu pradžioje. Šiuo atveju didžiausia problema yra tai, kad marketingo tikslais kai kurie gamintojai didesnį kamerų skaičių bando įvardinti kaip privalumą, tačiau dažniausiai tai daugiau būna tik rodiklis, kuris kelia bendrą plastikinio lango kainą, bet tikrai ne jo kokybę.

Pirmasis faktas, kuriuo tikrai nereikia tikėti yra susijęs su kamerų skaičiumi ir šiluminėmis savybėmis. Taip, teoriškai didesnis kamerų skaičius nurodo, kad lango plotis bus didesnis nei plastikinio lango su mažesniu kamerų skaičiumi. Vis dėlto turbūt sutiksite, kad pats lango profilis ir jo plotis sudaro tik nedidelę dalį viso lango ploto, todėl pagrindiniu termoizoliacinių savybių rodikliu tampa ne kas kitas, o stiklo paketai apie kuriuos bus pakalbėta šiek tiek vėliau.

Čia šiuo atveju reikia įsisavinti tai, kad lango profilio ypatybės bei kamerų skaičius daug aktualesnis, vertinant plastikinio lango bendrą tvirtumą, jo atsparumą deformacijoms. Būtent iš to aiškėja, kad lango kamerų skaičius – tikrai nėra esminis faktorius. Paties plastikinio lango profilyje be gamintojo specifinio kamerų išdėstymo taip pat naudojami ir specialūs plieno profiliai (langų armuotė), kurie yra esminis lango tvirtumo ir atsparumo deformacijoms rodiklis. Ir tai jau ne šiaip sau išsigalvojimas, o medžiagų atsparumo tyrimo rezultatai, kurie patvirtina, jog uždaro kontūro plieninė konstrukcija visuomet bus daug tvirtesnė už atviro kontūro.

Atsižvelgus į jau aptartus aspektus, turėtų būti aišku, kad renkantis plastikinius langus, konsultanto aklai klausti kiek kamerų sudaro lango profilį, neverta. Šiuo atveju geriau prašyti lango profilio konstrukcijos fragmento, kuris leidžia nustatyti tiek bendrą lango plotį, tiek naudojamų kamerų skaičių, tiek pasirinktą plieninio profilio formą, tiek sienelių skiriančių kameras storį.

Žinoma, visi šie aspektai, kaip ir kamerų skaičius, turi būti tarpusavyje tinkamai suderinami bei atitikti keliamus priimtinus standartus. Pavyzdžiui, yra sutarta, kad plieninio profilio storis plastikiniame lange turi būti ne plonesnis nei 1,5 mm, o Lietuvos klimato sąlygomis tinkamiausia rinktis 5 kamerų 70 mm pločio plastikinius langus.

Stiklo paketai – bene pagrindinis termoizoliacinių savybių rodiklis

Kaip jau minėta, stiklo paketas yra svarbiausias plastikinio lango komponentas, kuris yra atsakingas už termoizoliacines lango savybes. Ir tai ne šiaip sau atsitiktinumas, o tiesiog aiškiai suprantamas faktas, kadangi stiklo paketai procentiškai bet kuriame lange užima daugiausiai vietos. Taigi suprantama, kad būtent stiklo paketai ir turi daugiausiai įtakos bendroms lango savybėms.

Siekiant sulaikyti kambaryje esančią šilumą, stiklo paketai yra sudaromi iš specialios konstrukcijos, kurioje taip pat naudojami specialūs selektyviniai stiklai. Tokio tipo stiklo esminė ypatybė yra ta, kad jis papildomai dengiamas plonu metalo oksido sluoksniu. Dėl šio sluoksnio šiluma gali patekti į patalpą, tačiau per stiklą sklisti atgal į lauką – jau nebe. Taigi tokiu būdu garantuojama, kad naudojama šildymo sistema tikrai bus skirta patalpos, bet ne lauko šildymui.

Siekiant sukurti šį efektą, pačiu paprasčiausiu atveju stiklo paketą sudaro vienas iš vidaus dedamas selektyvinis ir lauko pusėje esantis paprastas stiklas. Čia reikia pabrėžti ir tai, kad stiklus vieną nuo kito galima atskirti aliuminio arba plastiko rėmeliu. Aliuminio rėmelis šiuo metu – standartinis, plastikinis – truputį brangesnis, truputį geresnis.

Žinoma, siekiant dar didesnio efektyvumo, galima rinktis stiklo paketus, kurie, pavyzdžiui, yra sudaryti iš trijų stiklų (du iš jų selektyviniai). Vis dėlto, čia būtina pabrėžti tai, kad stiklo paketai iš daugiau nei dviejų stiklų pasižymi ne tik geresniu šilumos izoliacijos koeficientu, tačiau ir viena neigiama savybe – dėl naudojamų dviejų selektyvinių stiklų praleidžia žymiai mažiau saulės spindulių, todėl į patalpą patenka atitinkamai mažiau dienos šviesos.

Taigi, atsižvelgus į šiuos faktorius bei siekiant geriausio plastikinių langų kainos ir kokybės santykio, Lietuvos klimato sąlygomis dažniausiai patariama rinktis įprastinius dviejų stiklų paketus. Būtent tai leis užtikrinti tiek maksimalų dienos šviesos patekimą į patalpą, tiek pakankamas termoizoliacines savybes.

Plastikinio lango spalva gali tapti jo trumpo tarnavimo laiko problema

Šiuolaikiniai techniniai sprendimai praktiškai leidžia išgauti bet kokią norimą plastiko spalvą. Taigi, esant poreikiui net ir plastikinis langas gali turėti norimą medžio tekstūrą. Vis dėlto šias galimybes reikėtų vertinti gana atsargiai jeigu norite, kad plastikiniai langai tarnautų maksimaliai ilgai, o kainos ir kokybės santykis pats geriausias.

Plastikiniams langams standartiškai naudojama balta spalva yra pasirinkta tikrai ne šiaip sau. Būtent balta spalva yra mažiausiai veikiama bei įkaitinama saulės spindulių, todėl esant ypatingai dideliems karščiams (kas tampa standartu ir Lietuvoje) yra mažiausia tikimybė, kad plastikas bus paveiktas nepageidaujamų deformacijų.

Tuo tarpu pasirinkus langus su tam tikra kitokia spalva, reikia suprasti tai, kad ypač karštomis dienomis plastikas gali šiek tiek suminkštėti. Dėl tokių reiškinių plastikinio lango profilis gali patirti jau minėtų nepageidaujamų deformacijų, kurios gali nulemti tiek lango funkcionavimo savybes, tiek sutrumpėjusį jo tarnavimo laiką.

Žinant esminius faktus – laikas pasitarti su profesionalais

Kaip suderinti visus išvardintus langų parametrus su mažiausia kaina, kas dažnai yra ne ką mažiau svarbus reikalavimas, jau patars bet kokios rimtos langų įmonės konsultantai. Tuo labiau, jog kiekvienoje situacijoje yra labai daug individualių aspektų, kurių tiesiog neįmanoma aptarti bendruose patarimuose, tad konsultacijų su profesionaliais pardavėjais nereikia vengti, tačiau joms pasiruošti – būtina.

 

Už naudingą informaciją dėkojame profesionaliam „Langų sistemos" konsultantų kolektyvui, pagelbėjusiam rengti praktinius patarimus

Renkamės plastikinius langus: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Kategorija: Langai, montavimas | Įdėjo: Admin (28.08.2014) ,
Peržiūrų: 2371 | Paieškos žymos: plastikiniai langai, langai | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх