Pagrindinis » Straipsniai » Statybos darbai

Skydiniai namai - statyba, technologija, privalumai

Skydiniai namai - statyba, technologija, privalumai

Skydiniai namai tai namai pastatyti iš ceche pagamintų skydų ir sumontuoti statybos aikštelėje. Skydiniai namai nuo karkasinių skiriasi tuo, kad skydai gaminami ceche ir tik po to montuojami statybos aikštelėje. Skydo konstrukcija susideda iš medinio karkaso, plokščių, izoliacinių medžiagų ir apdailos.

Medinio karkaso vidinė dalis yra užpildoma akmens arba stiklo vata. Garo izoliacijai naudojama stabilizuota polietileno plėvelė. Tokia daugiakomponentė konstrukcija garantuoja geras skydo šilumines savybes.

Skydiniai namai yra viena populiariausių statybos technologijų užsienyje. Šių namų statyba yra ekonomiška ir draugiška aplinkai, tokio pastato eksploatacijos kaštai yra mažesni nei namo iš blokelių.

Ši statybos technologija įsitvirtino dėl paprasto ir greito statybos būdo bei ekologiškumo. Modernios architektūrinės tendencijos, naujos statybinės medžiagos ir technologijos suteikia vis daugiau galimybių gaminti surenkamus skydinius namus. Skydinių - karkasinių namų gamyba Europoje pradėjo vystytis prieš 50 metų. Būtent tokiuose namuose gyvena dauguma Vokietijos, Norvegijos, Suomijos ir kitų šalių gyventojų. Šie skaičiai nuolat auga ir kitose šalyse.

Skydinių namų privalumai

Pagrindiniai skydinio namo elementai yra skydai ir rėminės konstrukcijos. Medinio skydinio namo konstrukcijos: išorės ir vidaus sienos, perdanga, stogas, surenkami iš skydų. Kadangi skydinės sienos, denginiai ir perdangos gaminamos uždarose patalpose, todėl nepriklauso nuo oro sąlygų.

Taip pasiekiama aukšta kokybė, nes yra didesnės galimybės naudoti specialią įrangą, kontroliuoti gamybos ir gaminių laikymo sąlygas. Namo inžinerinė įranga ir apdaila gali būti atliekama gamykloje arba statybos aikštelėje.

Skydinių namų gamybos technologijoje (kaip ir karkasinių namų) išvengiama “šlapių procesų”, sumažėja nepanaudotų medžiagų kiekis. Gamykloje pagaminto namo išbaigtumas gali būti iki 80 proc., surinkimas užtrunka iki kelių dienų, todėl išvengiama neigiamos blogo oro įtakos statybos kokybei. Vidaus apdailos darbus galima pradėti iškart po namo sumontavimo. Išorės apdaila yra neribojama, galima pasirinkti medines dailylentes, tinką, mūrą ar klijuojamas klinkerio plyteles. Skydinių namų kaina yra mažesnė ir dėl palengvintų pamatų bei trumpo statybos ciklo.

Skydinių namų gamybos technologija

Pirmiausiai pagaminami ruošiniai mediniam karkasui. Naudojama džiovinta, obliuota 15 ± 3 proc. drėgnumo mediena. Ji turi būti rūšiuota pagal stiprumą vizualiniu arba mašininiu būdu ir atitinkamai paženklinta. Mediena supjaunama kompiuterizuotomis staklėmis pagal reikiamą ilgį (± 1mm tikslumu).

Pagal specifikaciją kiekvienam skydui supjaunamos medinės detalės. Jose padaromos išdrožos, pragręžiamos skylės. Kiekvieno skydo detalės pakuojamos atskiru paketu ir transportuojamos į skydų gamybos cechą. Medinis karkasas kalamas ant pirmojo stalo iš tiksliai pagal ilgį supjautų ir paketu atvežtų ruošinių, tada tikrinamos įstrižainės, ilgis, plotis, angų matmenys.

Sukaltas medinis karkasas transportoujamas ant sekančio gamybos stalo. Čia vakuminio lifto pagalba uždedamos plokštės, kurios yra tvirtinamos vinimis arba kabėmis automatiniu „tiltu“. Stalius-staklininkas, kuris valdo šį „tiltą“, pritvirtina plokštes, išpjauna angas langams ir durims, išgręžia skyles elektros rozetėms. Tuo pačiu „tiltu“ išpjaunamos angos.

Vėliau skydas apverčiamas, į jį dedama mineralinė vata su 1-2 cm įvarža., gofruoti vamzdeliai elektros instaliacijai. Užtempiama UV stabilizuota 0,2 mm storio garo izoliacinė plėvelė. Išorinėms sienoms daromas 5 cm papildomas karkasas, į kurį dedama mineralinė vata ir gofruoti vamzdeliai elektros instaliacijai pravedžioti.

Taip yra nepažeidžiama plėvelė. Tada dedama plokštė, kuri tvirtinama automatiniu tiltu, išpjaunamos angos ir išgręžiamos skylės. Į skydą įstatomi langai, atliekama angokrasčio apdaila. Kadangi sienos gaminamos horizontalioje padėtyje ir spaudžiamos presais, namas eksploatacijos metu nesideformuoja. Namo gamyba trunka 2-4 savaites.

Skydai, nukelti nuo gamybos linijos, pakuojami i paketą, kuris autokrautuvu kraunamas į automobilį ir gabenamas i statybvietę. Aukšta vidinių namo paviršių kokybė leidžia sumažinti išlaidas apdailos darbams, kurie dažniausiai yra ne pigūs.

Šia gamybos linija gaminami sienų, perdangų ir stogo skydai. Stogo skydai gaminami su „atviromis“ pastogėmis. Pastogių lentelės taip pat yra pritvirtinamos gamykloje. Tai leidžia sutaupyti laiko atliekant namo surinkimo ir apdailos darbus.

Skydinių namų statyba

Pamatai


Skydinio namo pamatų konstrukcijų sudėtingumas priklauso nuo pastato paskirties. Jei nedaromas rūsys arba yra aukšti gruntiniai vandenys, tai puikiai tinka gręžtiniai poliniai pamatai. Pogrindžiuose pagal projektą išvedžiojamos įvadinės inžinerinės komunikacijos.

Sienų montavimas

Montavimo darbai prasideda patikrinus pamatų matmenis ir išlyginus aukščius. Montavimas vyksta autokranu tiesiog iš autotransporto, todėl nereikalingos laikinos patalpos ir sandėliai statybvietėse. Montuojant naudojamos šiuolaikinės sandarinimo - hermetizavimo medžiagos, cinkuotos tvirtinimo detalės ir ankeriai (prie pamatų). Sumontavus pirmojo aukšto sienas, toliau yra montuojama perdanga, antro aukšto sienos ir murlotai, ilginiai bei stogo skydai. Stogo konstrukciniai elementai gali būti tiekiami dalimis arba surinktais skydais. Paprastai montavimo darbai ant pamatų užtrunka apie 3-5 dienas.

Apdaila

Sumontavus sienas ir stogą pradedami namo apdailos darbai, kurie priklausomai nuo namo išbaigtumo, gali užtrukti iki mėnesio. Fasadų apdaila yra atliekama įvairiomis technologijomis: įvairių profilių dailylentėmis, cementinėmis, drožlių plokštėmis, sienas galima apmūryti arba tinkuoti. Taip pat namo sienos gali būti paruošiamos gamykloje su išorės apdaila. Vidinė apdaila priklauso nuo kliento poreikių. Aukšta namo vidinių paviršių kokybė leidžia sumažinti apdailos darbų kainas, kurie dažniausiai yra labai brangūs. Namo apdaila iki visiško įrengimo trunka iki 4-6 savaičių, priklausomai nuo namo įrengimo lygio, medžiagų ir kt.

Taigi, skydinis namas puikiai tinka norintiems greitai ir kokybiškai pasistatyti šiltą, ekologišką ir patvarų namą.

Skydiniai namai - statyba, technologija, privalumai

Kategorija: Statybos darbai | Įdėjo: Admin (30.07.2014) Šaltinis: Klasteris.lt,
Peržiūrų: 3625 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх