Pagrindinis » Straipsniai »

Statyba – be darbų žurnalo

Statyba – be darbų žurnalo

Ar visais atvejais būtina įsigyti ir pildyti statybos žurnalą – tai vienas iš ministerijos bei Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos specialistams dažniausiai užduodamų klausimų, kurių kyla žmonėms, norintiems savo jėgomis, ūkio būdu, nesudarius rangos sutarties, statydintis gyvenamąjį namą ar pagalbinį ūkio pastatą.
Statybos darbų žurnalo galima nepildyti, jeigu ūkio būdu statomas ne didesnis kaip 500 kv. m. vienbutis ar dvibutis gyvenamasis namas arba pagalbinis pastatas.

Statybos įstatyme nustatyta, kad rangovas privalo įforminti normatyviniuose statybos techniniuose dokumentuose nurodytus statinio statybos dokumentus ir perduoti juos statytojui (užsakovui), o praradęs šiuos dokumentus turi savo lėšomis juos atkurti.

Pagrindinis statybos darbų vykdymo dokumentas yra statybos darbų žurnalas, kuriame aprašoma statinio statybos darbų eiga, atliktų statybos darbų kokybė, atskirų darbų perdavimas statytojui.

Dažnai gyventojams kyla klausimas, ar būtina įsigyti ir pildyti statybos darbų žurnalą, statant statinius ūkio būdu, kai statybos darbai atliekami nesudarius rangos sutarties, naudojant statytojo darbo jėgą, jam priklausančius statybos produktus, įrenginius.

Nepriklausomai nuo statybos organizavimo būdo, visada privalu laikytis Statybos įstatymo nuostatų. Viena iš jų numato, kad jeigu statytojas statybą vykdo ūkio būdu, jis turi tiek statytojo, tiek ir rangovo pareigas bei teises.

Prievolė pildyti statybos darbų žurnalą atsiranda, kai statyba finansuojama Lietuvos Respublikos ir (ar) Europos Sąjungos biudžeto lėšomis, ir tais atvejais, kai pagal teisės aktų reikalavimus privaloma skirti ar samdyti statybos vadovą ir statinio statybos techninį prižiūrėtoją.

Nuo 2014 metų pradžios galiojančioje statybos techninio reglamento STR 1.08.02:2002 „Statybos darbai“ redakcijoje numatyta išimtis.

Statybos darbų žurnalo galima nepildyti ūkio būdu statant ne didesnį kaip 500 kv. m bendrojo ploto vieno ar dviejų butų gyvenamąją namą ar pagalbinio ūkio paskirties pastatą. Bet tai nereiškia, kad negalioja teisės aktų reikalavimai skirti ar samdyti statybos vadovą ir statinio statybos techninį prižiūrėtoją, statant nesudėtingų statinių kategorijai nepriskirtiną gyvenamąjį namą ar pagalbinio ūkio pastatą.

Statant nesudėtingus statinius, atliekant bet kokio statinio paprastąjį remontą tiek rangos tiek ir ūkio būdu, reikalavimai dėl statybos darbų žurnalo taip pat netaikomi.

Kai statybos darbų žurnalas neprivalomas ir nepildomas, statinio statybos techninis prižiūrėtojas savo veiklos rezultatus įformina pasirašydamas (vizuodamas) dokumentus – statinių statybos darbų priėmimo aktus, inžinerinių statinių, technologinių inžinerinių sistemų ir bendrųjų statinio inžinerinių sistemų, laikančiųjų konstrukcijų, paslėptų statinio konstrukcijų, paslėptų statybos darbų bei įrenginių bandymo aktus ir pan., aiškina Statybos inspekcija.

Statyba – be darbų žurnalo

Kategorija: | Įdėjo: Admin (04.10.2014) Šaltinis: statybunaujienos.lt/,
Peržiūrų: 2310 | Paieškos žymos: Statyba – be darbų žurnalo | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх