Pagrindinis » Straipsniai » Statybos darbai

Statybos be statybos vadovo gali virsti realybe

Statybos be statybos vadovo gali virsti realybe

Aplinkos ministerija parengė Statybos įstatymo pataisas ir teiks jas Vyriausybei.

Visų pirma siūloma patikslinti dabartinio Statybos įstatymo pernelyg aptakiai nusakytas ir todėl skirtingai traktuojamas sampratas – ypatingo, nesudėtingo statinio, statybos ūkio būdu, statinio statybos techninės priežiūros, taip pat apibrėžti specialiųjų reikalavimų, paslėptų statybos darbų, statinio išardymo, techninės užduoties sąvokas, numatyti statybos darbų pradžios nustatymo terminą.

Pasak Statybos įstatymo pataisų rengėjų, siekiama nustatyti ir esminius statinio architektūros reikalavimus, kiekvieno statybos proceso dalyvio kvalifikacinius reikalavimus bei atsakomybę, kvalifikacijos atestatų išdavimo tvarką.

Priėmus siūlomas pataisas, bus sudarytos sąlygos plėtoti valstybinę statybų priežiūros kontrolę – jos pareigūnai bus informuojami apie visas pradedamas statybas. Statytojai apie statybos pradžią privalės paskelbti informacinėje sistemoje „Infostatyba“, o apie pasamdytą statybos vadovą informuoti Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją. Už nepateiktą informaciją apie statybą numatyta juridinių asmenų atsakomybė.

Naujos įstatymo nuostatos atrištų rankas tiems statytojams, kurie stato savo jėgomis – ūkio būdu. Kadangi tokia statyba vykdoma savo rizika, jie būtų atleisti nuo prievolės samdyti statybos vadovą. Siūloma supaprastinti ir statybą leidžiančių dokumentų išdavimo, nebaigto statinio registravimo ir perleidimo tvarką, patikslinti atvejus, kai yra privaloma statinio statybos techninė priežiūra.

Parengtieji įstatymo pakeitimai įteisina specialiuosius architektūrinius, paveldosaugos ir saugomos teritorijos tvarkymo ir apsaugos reikalavimus, detalizuoja jų turinį, išdavimo tvarką, terminus ir atsakomybę, nustato, kaip spręsti ginčus dėl specialiųjų reikalavimų išdavimo ar neišdavimo, kad būtų suderinti statytojo, trečiųjų asmenų, visuomenės, savivaldybės ir valstybės interesai.

„Šiuos pasiūlymus parengėme išnagrinėję praktinėje veikloje išryškėjusias problemas ir siekdami sugriauti kuo daugiau biurokratinių užtvarų, trukdančių ir verslui, ir savivaldybių administracijoms“, – pranešime cituojama aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Statybos be statybos vadovo gali virsti realybe

Kategorija: Statybos darbai | Įdėjo: Admin (08.10.2014) Tinklalapis delfi.lt,
Peržiūrų: 2330 | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх