Pagrindinis » Straipsniai » Statybų patarimai

Tinklelis nuo vabzdžių bei alergenų - kokį pasirinkti?

Tinklelis nuo vabzdžių bei alergenų - kokį pasirinkti?

Tiek butų daugiabučiuose, tiek individualių namų bei sodo namelių šeimininkai šiltuoju metų laiku susiduria su ta pačia problema: kaip apsisaugoti nuo įkyrių uodų, muselių ir kitų vabzdžių? Į pagalbą galima pasitelkti įvairiausius purškalus ar prietaisus, tačiau visuomenės sveikatos specialistai tvirtina, jog  veiksmingiausia ir natūraliausia priemonė -  tai tinkleliai nuo vabzdžių. Į lango ar durų angą įmontuotas tinklelis ne tik apsaugo nuo nepageidaujamų „svečių", bet atlieka dar vieną svarbią funkciją - neleidžia į namus patekti alergiją sukeliančioms žiedadulkėms, pienių, tuopų pūkams.
Jei svarstote įsigyti tinklelį, štai priežastys, kodėl tai puiki investicija Jūsų ir Jūsų šeimos komfortui bei sveikatai:

Apsauga nuo vabzdžių
Įkyrūs vabzdžiai trukdo vasaros vakarais vakaroti kieme, tačiau dar labiau erzina, kai uodai neleidžia miegoti.  Šilto vakaro metu  į namus norisi įsileisti gaivaus oro, tad langų, balkono durų ir stoglangių rėmuose sumontuoti tinkleliai nuo vabzdžių saugoja šeimininkų ramybę, netgi ant stalelio degant naktinei lempai.

Apsauga nuo alergenų
Priklausomai nuo medžių ir augalų, kurie alergizuoja žydėjimo sezonu, alergija gali kamuoti nuo kovo iki pat spalio mėnesio. Be gydymo medikamentais, alergiškas žmogus privalo vengti kontakto su alergenu. Vėdinant patalpas, pro specialiu tinkleliu apsaugotus langus, žiedadulkės nepatenka į namus, tad alergiškas žmogus gali ramiai miegoti, pramogauti bei dirbti. Visi tinkleliai yra pagaminti iš ekologiškai švarių medžiagų ir neturi neigiamo poveikio sveikatai.

Pritaikyta auginantiems gyvūnėlius
Baiminatės, kad tinklelis trukdys mylimam šuniukui išbėgti į kiemą ir teks kaskart atidarinėti duris? Be reikalo. Pagal pageidavimą tinkleliuose  galime įrengti specialią angą naminiams gyvūnėliams. Duris palikus atidarytas, per šią landą tinklelyje šuo ar katinas greitai ir be jokių papildomų nesklandumų išbėgs į lauką. Namuose auginantiems katę, siūlome specialų sutvirtintą tinklelį iš aliuminio sietelio, kuris išlaikys aštrių katino nagų įdrėskimus. Tiesa, daugelis butuose gyvenančių klientų, tinklelius įsirengia tam, kad mylimi augintiniai nepabėgtų. Kartu ši apsauga neleidžia apsilankyti ant palangės mėgstantiems nutūpti balandžiams.

Kaip pasirinkti tinklelį?

Pateikiame svarbiausias technines tinklelių charakteristikas, padėsiančias išsirinkti tinkamiausią variantą Jūsų langams ar durims.

Paslėpkite arba paryškinkite apsaugą
Jei manote, kad įprastas tinklelis darkys Jūsų namo eksterjerą, rekomenduojame rinktis „nematomą" tinklelio sietelį. Šis tinklelis  pagamintas iš anglies pluošto, jo vijos plonesnės, tad iš toliau audinys vizualiai nėra matomas. Jei baiminatės,  kad užsukę svečiai arba dūkstantys mažamečiai nepastebės durų rėmuose įstatyto tinklelio ir suplėšys sietelį, rinkitės audinį „zebra". Jis sudarytas iš pilkos ir baltos spalvų juostų, todėl yra aiškiai matomas.
 Visi „Domus Lumina" siūlomi tinkleliai  yra klasikinės baltos arba rudos spalvos. Šių spalvų tinkleliai įsilieja į interjerą ar eksterjerą ir tampa nematomu namų sargu. Jeigu pageidaujate tinklelį pritaikyti prie kuriamo namų dizaino, galite užsisakyti norimais atspalviais nudažytas konstrukcijas.

Rinkitės iš daugelio variantų
Tinkleliams montuoti galite  pasirinkti skirtingus mechanizmus:
Tinklelis - rėmelis yra montuojamas langų rėmuose. Prireikus patys nesunkiai tinklelį uždėsite bei nuimsite. Stabilaus rėmo tinklelis itin plačiai pritaikomas, mat jam pagaminti galite išsirinkti tinkamiausią sietelį: antialerginį, nematomą arba zebra.
Tinkleliai - roletai. Šie tinkleliai išsiskiria tuo, kad veikia taip pat kaip ritininės žaliuzės, įprastai vadinamos roletais. Prireikus juos galite susukti ar lietingą dieną patraukti į šoną. Viso siūloma net 15 skirtingų tipų mechanizmų, užtikrinančių, kad tinkleliai-roletai veiktų sklandžiai ir geriausiai atitiktų jūsų poreikius.
 Plisuoti tinkleliai. Namuose, kuriuose įrengtos slankiojančios durų sistemos, geriausiai apsaugą nuo vabzdžių, pūkų ir lapų užtikrina plisuoti tinkleliai. Vidutinio dydžio durų sistemoms labiausiai tiks tinklelis „Standart", tuo tarpu itin plačioms durims pritaikytas „Lux" tinklelis. Pastarąjį sudaro sistema, jungianti nuo dviejų iki šešių tinklelio sekcijų, kurias prireikus lengvai sustumsite į šoną. Be to, skirtingai nei pirmasis variantas, „Lux" tinklelis neturi slenksčio, tad itin patogu vaikščioti bei valyti grindis.

Apsaugokite duris
Pro duris į namus patenka daugelis vabzdžių, lapų bei dulkių. Nepalikite šios spragos ir lauko, terasos bei balkono duryse įtaisykite tinklelius-roletus arba tinklelius-duris. Šias apsaugas lengva atidaryti arba pastumti į šoną, todėl jos nekliudys išeinant į lauką ar grįžtant namo. Šiltuoju metų laiku vakarokite nesibaimindami, kad į namus priskris uodų ar mašalų.

Parengta pagal UAB "Domus Lumina medžiagą"

Tinklelis nuo vabzdžių bei alergenų - kokį pasirinkti?

Kategorija: Statybų patarimai | Įdėjo: Admin (03.08.2014) E-paštas Tinklalapis AB „Domus Lumina" salonas Vilniuje: P. Lukšio g. 34,, marketing@domuslumina.lt
Peržiūrų: 2025 | Paieškos žymos: Tinklelis nuo vabzdžių bei alergenų | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх