Pagrindinis » Straipsniai » Santechnika, vonios įranga

Vonią ar dušas ?

Vonią ar dušas ?

Gyvenant Lietu­voje lengva pamiršti, kad van­duo nėra neišsenkan­tis šalti­nis, o kitu­ose region­u­ose žmonėms jo labai trūk­sta. Tai, kaip mes nau­do­jame van­denį, turi poveikį kitiems žmonėms, todėl pri­val­ome jį nau­doti efek­tyviau tiek tiesio­giai, pvz., rinkdamiesi dušą vietoje vonios, tiek be reikalo neišeikvo­damas pro­duktų, kuriems pagam­inti reikalin­gas vanduo.

Kodėl vietoje vonios nepasirinkus dušo?

Nesunku paste­bėti, kur van­denį švais­tote tiesio­giai, ir pakeisti savo veiksmus. Galite nusiprausti po dušu, o ne maudytis vonioje, pakeisti dušo galvutę į tau­piai nau­do­jančią van­denį, sumon­tuoti tau­piai van­denį nau­do­jančius uni­tazus ir kitą buit­inę tech­niką, gre­itai sure­mon­tuoti lašančius čiau­pus ir kiau­rus uni­tazus, užsukti čiaupą, kai val­otės dan­tis, ir rinkti lietaus van­denį, tin­kamą laistyti sodui.

Yra ir dalykų, kurių tikrai ned­erėtų daryti: nenau­dokite uni­tazo kaip vietos šlapi­oms atliekoms mesti ir nepilkite dažų arba kitų aplinkai žalingų medži­agų į kanalizaciją.

Ar prausi­ma­sis po dušu trunka ilgiau nei Tavo mėgstama daina?


Didelį van­dens kiekį išpurškiantys dušai per penkias min­utes gali išleisti dau­giau van­dens nei pilna vonia. Ekonomiškiau praustis gal­ima keli­ais būdais. Kol trenki galvą šampūnu arba muilini kūną, van­denį užsuk. Taip pat gali sutrump­inti prausi­mosi laiką. Pamąstyk, ar nev­erta įsigyti vonios laik­mačio ir pakeisti daug van­dens išpurškiančią dušo galvutę mažiau van­dens sunau­do­jančiu modeliu.

 



Ar kada nors svarstėte įsigyti ekologišką šampūną?

Kad šampū­nai ir kondi­cionieriai būtų efek­tyvūs, juos reikia palaikyti plauku­ose kelias min­utes. O juk van­duo tuo metu teka tiesiai į kanal­izaciją. Pabandyk pirkti pro­duk­tus, kurių nereikia taip ilgai laikyti plauku­ose. O gal verta pirkti organiškus šampūnus ir kondi­cionierius? Jie pagam­inti iš natūralių medži­agų ir daug mažiau kenkia van­dens eko­sis­te­moms, kuriose gali­au­siai jie ir atsiduria.

Ar gali dal­in­tis vonios vandeniu?

Pag­ulėti vonioje greiči­au­siai nus­prendi todėl, kad nori ne tik nusiprausti, bet ir atsi­palaid­uoti. Kodėl nepa­likus van­dens dar kažkam kitam, kai iš vonios išlipsi? Prip­ildyk pusę vonios, nepilk iki viršaus, ir nuo­lat tikrink tem­per­atūrą, kad nereikėtų vėliau dar pilti karšto ar šalto vandens.

 



Ar van­dens spaudi­mas nėra per didelis?

Čiau­pai gali išleisti įvairų kiekį van­dens: nuo 2 iki 25 litrų per min­utę. Tačiau retai kada reikia didesnio nei 10 litrų per min­utę srauto. Tai gal­ima valdyti atsukant čiaupą mažiau arba nepaliekant jo atsukto tiek ilgai. Arba gali sumažinti van­dens srautą, pakeis­damas čiaupą į mažo srauto pri­etaisą, ant čiaupų ir dušų sumon­tuo­damas srauto ribo­tu­vus arba spaudimo ribo­jimo vož­tuvą, taip sumažin­damas visos van­dens tiekimo sis­te­mos srautą.

 



Pamąstyk apie tai, kai atsuki čiaupą: reikia daug energi­jos, kad nuotekų van­duo būtų išv­a­ly­tas ir taptų geri­amu, todėl paprasčiau tiesiog var­toti tik tiek, kiek tikrai reikia.

Ar bėgan­tis van­duo lei­džia­mas tiesiog veltui?

Dan­tis išsi­valai per porą min­učių, tačiau jeigu tuo metu palieki atsuktą čiaupą, švais­tai van­denį. Atsuk čiaupą tik tada, kai reikia išskalauti dantų šepetėlį. Tas pats galioja ir sku­timuisi. Prip­ilk pusę kri­auk­lės van­dens pradė­dami, bet nepa­lik čiaupo atsukto visą laiką.

Vonią ar dušas ?

Kategorija: Santechnika, vonios įranga | Įdėjo: Admin (06.02.2015) Šaltinis: Ekorekomendacijos.lt,
Peržiūrų: 3001 | Paieškos žymos: dušas, vonia | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх