Pagrindinis » Straipsniai » Statybos darbai

Stogo montavimo etapai

Stogo montavimo etapai

Karnizo montavimas

Prieš dengiant stogo lakštus, būtina pritvirtinti karnizinį lakštą - laštakį, kuris nukreipia vandenį nuo stogo dangos į vandens surinkimo lataką. Prieš prikaldami šią detalę, apatiniame grebėste padarykite iškirtimus latako laikikliams pritvirtinti. Laikikliai pritvirtinami medvaržčiais. "U" formos laikikliai tvirtinami tiesiai prie karnizinės lentos. Tada išpjovų grebėste išpjauti nereikia.
Papildomos lentos arba platesnio apatinio grebėsto (100-120mm) gali prireikti tais atvejais, kai nepakankamai tvirtai prisitvirtina latako laikikliai.O taip pat tam, kad neskiltų karnizinis grebėstas, nes į ją būtina veržti varžtus tankiau - į kiekvieną čerpės bangą.

Čerpinio profilio "ORIGAMI" dangos lapų tvirtinimo tvarka

Stogo dangos lapai tvirtinami tokia tvarka: lapai klojami iš dešinės į kairę. Klojant reikia įsitikinti, kad pirmojo lapo apačia sutampa su karnizo linija, o lapo dešinysis apatinis kampas sutampa su karnizo kampu. Bet kokias kampų nesutapimo klaidas bus sunku ištaisyti, nes lapai negali būti persistūmę. Nekreipkite dėmesio į nedidelį nesutapimą su vėjalente.

Kai stogo dangos lapų ilgis sutampa su dengiamo stogo šlaito ilgiu, nereikia laikytis anksčiau nurodytos stogo dangos lapų klojimo tvarkos. Tokiu atveju reikia lapus kloti tik iš dešinės į kairę. Tačiau reikia įsitikinti, kad lapo apačia sutampa su karnizo linija, o lapo apatinis dešinysis kampas sutampa su karnizo kampu.

Lapų tvirtinimas

Lapus tvirtinti rekomenduojama 4,8 x 35 mm medvažčiais su neopreninėmis tarpinėmis. Naudokite elektrinį grąžtą, galintį keisti gręžimo greitį ir turintį reversinę funkciją. Visi medvaržčiai turi būti įsukami profilio apatinėje bangos dalyje, 25 - 50 mm nuo žemesniojo čerpių eilės krašto.

Prie karnizų ir lakštų persidengimo vietose medvaržčiai sukami į kiekvieną profilio bangos dalį. Kad rezultatai būtų geri, be visų jau paminėtų dalykų, dar reikia lapų persidengimo vietose stengtis įsukti medvaržčius per abu lapus.
Likusioje stogo dalyje medvaržčiai sukami šachmatine tvarka.

Apvalaus ir paprasto kraigo montavimas

Pirmiausia uždėkite viršutinę guminę tarpinę, o po to uždėkite paprastą arba apvalų kraigą. Jį pritvirtinkite 4,8 x 20 mm dydžio medvaržčiais. Medvaržčius įsukite į kas antrą dangos profilio išgaubimą abiejose kraigo pusėse šachmatine tvarka. Venkite medvaržčius įsukinėti kraigo lapų persidengimo vietose.

Stogo dangos krašto užbaigimas ties vėjalentėmis

Ties kairiuoju frontonu, kur paprastai nupjaunami stogo dangos lakštų šonai, gali tekti tai daryti lakšto profilio žemiausioje vietoje. Tais atvejais reikia pridėti papildomą lakšto plotį ( maks. 37mm) prie nominalaus lakšto pločio, tam, kad užlenkus jį, gautume briauną iki bangos viršaus lygio.
Vėjalenčių tvirtinimas

Vėjalentės tvirtinamos prie viršutinės vėjalentės lentos 4.8 x 20.0mm medvaržčiais arba atitinkamais vinimis 300mm tarpais.
Jei kairiojo stogo šono frontone lakštai nukirpti profilio apačioje, būtinas užlenkimas, kaip nurodyta anstesniame punkte.

Valminių stogų sandūra

Iš principo valminių stogų sandūra dengiama taip pat, kaip stogo kraigo sandūra. Tačiau nupjauti lakštų kraštai turi būti užlenkiami į viršų maždaug 25 - 35mm.
Sandarinimo juostelės (guminės tarpinės) valminių stogų sandūrose nenaudojamos. Stogo lakštai tvirtinami medvaržčiais 4.8 x 20mm šachmatine tvarka profilio viršutinėje dalyje.
Vidinės sandūros

Vidinių sandūrų lakštai dedami ant ne mažesnio kaip 17mm storio lentų arba impregnuotos faneros pakloto, dengto hidroizoliacija. Ilgesni lakštai turi būti tvirtinami gnybtais kas 500mm. Gnybtai (50-60mm x 20mm) dydžio kerpami iš lygios skardos (analogiškos stogo dangai), tvirtinami medvaržčiais prie pakloto ir užlenkiami per latako kraštus.
Vandens surinkimo sistemos montavimas

1. Galimi du latakų laikiklių tvirtinimo būdai: "U" formos
( trumpieji ) laikikliai tvirtinami prie karnizinės lentos, taikant sukti medvaržčius per lentą į gegnę; kitas būdas, aprašytas anksčiau: ilgieji arba vidutinio ilgio laikikliai lenkiami ir tvirtinami įpjaunant prie pirmojo grebėsto. Rekomenduojama laikiklius tvirtinti ne mažiau kaip kas 1 m. Laikikliai tvirtinami su nuolydžiu: 5mm/m. Atkreipkite dėmesį į paveiksliuką, kuriame pastebėsite nuolydžio atžymas laikikliuose.

2. Priveržkite pirmą ir paskutinį laikiklį maždaug 10 cm atstumu nuo stogo dangos kampų. Jeigu stogo karnizas ilgesnis negu 12 m, prireiks dviejų nutekėjimo žemėn vamzdžių. Tuo atveju nuolydžiai daromi nuo centro į abi puses.

3. Lietvamzdžių stovų vietose dviem įstrižais pjūviais įpjaukite maždaug 10cm angą.

4. Latakas sujungiamas su lietvamzdžiu specialia jungtimi, standžiai užspaudžiant jį iš latako vidinės pusės.
5. Latakų aklidangčiai tvirtinami iš vidinės latakų galų pusės, sandūras kruopščiai sutepant silikoniniu neutraliu hermetiku. Patartina aklidangčius ir latakus sukniedyti.

6. Latakai pakankamai stipriai pritvirtinami laikikliais. Jei prireikia latakus jungti vieną su kitu, tam naudojamos jungtys su gumine tarpine. Suspauskite stipriai jungtį, suspausdami replėmis jungties kraštus.

Dėmesio! Nepamirškite, kad nusėsti linkusios lietvamzdžių detalės montuojamos iš apačios į viršų. Kad būtų tvirčiau - jungite jas papildomai kniedėmis.

Pasirinkus reikiamų matmenų lietvamzdžių elementus, juos tvirtiname prie mūro ar medinės sienos tam skirtais fiksatoriais. Maksimalus tarpsnis tarp fiksatorių - 1.5-1.9m. Jei lietvamzdis jungiamas iš kelių - jungimo vietose tvirtinamas fiksatorius.

Pritvirtinkite nutekėjimo lietvamzdį prie laikiklio pleištu. Išlyginkite lietvamzdį ir įkalkite pleištą panaudodami medinę lentelę.

Stogo montavimo etapai

Kategorija: Statybos darbai | Įdėjo: Admin (16.08.2014) ,
Peržiūrų: 2435 | Paieškos žymos: stogai, stogo montavimas, stogo įrengimas | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх