Pagrindinis » Straipsniai » Interjeras ir jų detalės

Svetainė ir virtuvė – vienoje erdvėje. Kokie privalumai ir kaip įsirengti?

Svetainė ir virtuvė – vienoje erdvėje. Kokie privalumai ir kaip įsirengti?

 Dauguma žmonių nori gyventi jaukiai ir patogiai. Namų erdvė, suskirstyta į mažas funkcines dėžutes, dabar nelabai žavi, ypač, jeigu būsto plotas nėra didelis. Atskiri kambariai, vonia, virtuvė... Šiuolaikiniame interjere tos ribos išsitrina, ir gimsta vientisa buto ar namo erdvė.

Žinoma, tai priklauso nuo gero projekto. Kaip interjero architektas sugalvos, taip gerai (arba ne itin) ir atrodys gyvenamasis būstas.

Gyvename ne kitiems, sau, todėl žmonės vis azartiškiau kuria individualų ir originalų savo namų vaizdą. Gyventi kaip visi, standartiškai, jau niekam neįdomu, norisi išskirtinio, įsimintino projekto, įdomaus, bet kartu ir funkcionalaus išplanavimo.

Tokiu jį gali paversti net paprasčiausia idėja – svetainė ir virtuvė, įrengta vienoje erdvėje (kai, beje, dažnai ir vonios kambarį dabar įsirengia miegamajame). Regis, nieko sudėtingo, tačiau ir čia įmanoma sugalvoti netradicinių sprendimų.

Kokie tokios bendros erdvės gyvenamajame būste privalumai?

  • Atsisakius sienų pertvarų, išlošiate ploto.
  • Erdvė atrodo šviesesnė ir didesnė.
  • Ruošdami maistą, galite laisvai bendrauti su namiškiais, prižiūrėti svetainėje žaidžiančius vaikus.
  • Atėjus svečiams, nebereikia atsiprašinėti ir sliūkinti į virtuvę tepti sumuštinių, o svečius palikti vienus su šeimos albumu rankose. Galite ir kalbėtis, ir gaminti.
  • Ilsėdamiesi galite stebėti gaminamo patiekalo procesą, pavyzdžiui, žiūrėdami filmą vis žvilgtelėti, ar gerai kepa pyragas arba daryta višta.


Į ką vertėtų atkreipti dėmesį, jei norite sujungti svetainę ir virtuvę?

Jei erdvė nedidelė, geriau dažykite sienas šviesiomis spalvomis, nesirinkite kontrastų.

Žiūrėkite, kad virtuvės baldų spalvinė gama derėtų prie viso namų interjero ar bent jau „nesipjautų“ su svetainėje esančiais spalviniais akcentais.

Vientisa erdvė leidžia išpildyti daugelio moterų svajonę – įsirengti virtuvės „salą“.

Norėdami sutaupyti vietos, galite virtuvės zoną nuo svetainės atskirti baro stalu, žinoma, tokiu būdu jau nebestatyti įprasto valgomojo stalo.

Turėdami du funkcinius taškus – svetainę ir virtuvę, pagrindiniu akcentu paverskite tik vieną iš jų. Tarkime, jeigu norite didesnio dėmesio virtuvei, rinkitės įspūdingą valgomąjį stalą ar originalų gartraukį. Jeigu traukos centru siekiate paversti poilsio zoną, neatsisakyskite originalaus dizaino sofos/kanapos, ryškaus kilimo prie jos, įspūdingo paveikslo ar šviestuvo.

Apgalvokite apšvietimą. Gal užteks šviestuvų tik virtuvėje ir prie valgomojo stalo, o svetainėje pakaks kelių bra ar toršero? Gerai suplanuotas ir logiškas apšvietimas yra bene svarbiausia jaukių namų detalė.

Jei neturite darbo kampelio, tada rinkitės ne baro, o tradicinį valgomojo stalą. Kai norėsite paskaityti, padirbėti kompiuteriu, prie jo bus patogiau sėdėti.

Rinkitės gražius daiktus. Antikvarinė indauja, įdomus laikrodis iš blusų turgaus, staliukas iš medinių palečių ar skiautinių kilimas suteiks interjerui savitumo.

Nebijokite maišyti stilių. Metalinis šaltas žurnalinis staliukas ir, tarkim, perregimo plastiko kėdės su nertomis pagalvėlėmis. Netikėta, tiesa? Atminkite: svarbiausia, kad interjeras atrodytų harmoningai ir atitiktų jūsų gyvenimo būdą bei pasaulėjautą.

Laikykitės tvarkos. Kai svetainė ir virtuvė yra kartu, stenkitės visuomet palaikyti tvarką ir švarą, žiūrėkite, kad namai maloniai kvepėtų: nepalikite kriauklėje nešvarių indų, laiku išneškite šiukšles, po darbų nušveiskite viryklę ir orkaitę. Taip pat sutvarkykite ir maisto likučius. Tik tada namai atrodys jaukūs, į juos bus malonu sugrįžti.

Svetainė ir virtuvė – vienoje erdvėje. Kokie privalumai ir kaip įsirengti?

Kategorija: Interjeras ir jų detalės | Įdėjo: Admin (04.10.2014) Šaltinis: Aušra Filipavičiūtė Ji24.lt,
Peržiūrų: 3188 | Paieškos žymos: Svetainė, vienoje erdvėje, virtuvė | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх