Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Jautriausiai į eurą NT rinkoje sureagavo gyventojai

Jautriausiai į eurą NT rinkoje sureagavo gyventojai

Jautriausiai į valiutos pasikeitimą tarp nekilnojamojo turto (NT) rinkos dalyvių sureagavo gyventojai, sako Registrų centro atstovas. Vis dėlto, Aido Petrošiaus teigimu, realų euro poveikį gyventojų elgsenai bus galima vertinti po vasario mėnesio NT rinkos rezultatų.

„Pagrindinės išvados, kurias mes darome, žiūrėdami į sausio mėnesio nekilnojamojo turto rinkos rezultatus, yra tokie, kad jautriausiai į valiutos pasikeitimą sureagavo gyventojai. Akivaizdu, kad įmones ir organizacijas euro įvedimas ir su tuo susijusios daugiausiai psichologinės problemos paveikė mažiau“, - BNS sakė A.Petrošius.

Jo teigimu, dėl daugelio sandorių, ypač tų, kuriuos finansuoja bankai, buvo susitarta dar praėjusiais metais, tad tikrasis euro įvedimo poveikis rinkai atsispindės tik šį mėnesį.

„Vasaris parodys, ar to išgąsčio ir nejaukumo būta tik sausį, ar tai yra gilesnis gyventojus paveikęs reiškinys“, - teigė Registrų centro atstovas.

A.Petrošiaus teigimu, žemės sklypų rinka šiuo metu yra optimali.

„Tai, kad žemės rinka bent jau kol kas nesureagavo į pasikeitusią valiutą ir kitus veiksnius, ko gero, parodo, kad ji veikia optimaliu režimu. Iš rinkos dingo tam tikras spekuliacinis elementas, kurį eliminavo žemės ūkio paskirties sklypų prekybos suvaržymai. Panašu, kad dabartinė padėtis, kurią stebime pastaruosius mėnesius, daugmaž atspindi optimalų žemės rinkos lygį“, - kalbėjo A.Petrošius.

Registrų centro duomenimis, sausį Lietuvoje įsigyta kiek daugiau nei 5,8 tūkst. nekilnojamojo turto objektų - 21 proc. mažiau nei praėjusių metų sausį ir 42 proc. mažiau nei gruodį.

Sausį parduota 1,54 tūkst. butų ir apie 480 individualių namų - atitinkamai 38,8 proc. ir 24 proc. mažiau nei pernai sausį bei 38,8 proc. ir 44 proc. mažiau nei gruodį. Žemės sklypų pardavimas per metus smuko 2,6 proc., per mėnesį - 42 proc. - iki 3 tūkst.

Jautriausiai į eurą NT rinkoje sureagavo gyventojai

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (06.02.2015) Šaltinis: BNS,
Peržiūrų: 2913 | Paieškos žymos: NT rinka, nekilnojamojo turto (NT) | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх