Pagrindinis » Straipsniai » Lauko pavėsinės, terasos, pirtelės

Medinės ir rąstinės pirtys- tikram poilsiui

Medinės ir rąstinės pirtys- tikram poilsiui

Šiais laikais, esant plačiam statybinių medžiagų pasirinkimui, medis vis vien išlieka standartine medžiaga pirčių statybai dėl keleto priežasčių. Statiniai iš medžio statomi palyginti greit, medį nesunku apdirbti.

Labai svarbus faktorius – šios statybinės medžiagos ekologiškumas. Rąstinėje pirtyje medis absorbuoja garų perteklių ir automatiškai palaiko pastovią drėgmę bei neleidžia patalpos viduje kauptis angliarūgštei.

Rąstinei pirčiai nereikia ventiliacijos – rąstai „kvėpuoja“, tad ventiliacija rąstinėje pirtyje gali būti įrengiama tam, kad būtų greičiau išvėdinama patalpa po naudojimosi.

Medis pasižymi mažu šilumos laidumu – prisilietus prie šalto ar gerokai įkaitusio medžio jis atitinkamai neatrodo pernelyg šaltas ar deginamai karštas, palyginti, pavyzdžiui, su tokios pat temperatūros metalu. Jis turi gerą šilumos kaupimo ir išlaikymo savybę.

Mediena sukuria estetišką ir patrauklią, šiltą, malonią aplinką. Tad nenuostabu, turint omenyje geras medžio savybes, kad pirtys – karkasinės, rąstinės – statomos iš medžio.

Rąstinės pirtys gali būti statomos iš mašinomis apipjaustyto tašo arba iš klijuoto rąsto. Rąsto pjaustymas – tikslumo, profesionalumo ir kruopštumo reikalaujantis procesas, kurį geriausiai gali atlikti patyręs dailidė. Nuo rąsto apdirbimo tikslumo priklauso, kaip pirtis išlaikys šilumą viduje.

Šiuo metu karkasines pirtis populiaru statyti iš mašinomis apdirbtų rąstų. Nuo jų nuimama žievė, jie techniškai supjaustomi, išdžiovinami taip, kad drėgmė juose būtų pasiskirsčiusi tolygiai ir siektų 12-18%. Rąstui suteikiama taisyklinga forma, išpjaunami reikiami grioveliai, ir tuomet jau galima iš jų ręsti medinę pirtį.

Medines pirtis galima statyti ir iš klijuoto tašo – rąsto, suklijuoto iš specialiai apdirbtų lentų. Klijuotas tašas pasižymi dideliu tvirtumu ir savo eksploatacinėmis charakteristikomis pralenkia tokias medžiagas kaip plytos ar betonas.

Klijuotas tašas pasižymi didele šilumos izoliacija, atsparumu vėjui (tad nereikės papildomo apšiltinimo ir izoliacijos), taip pat jis yra atsparus ugniai, puvėsiui. Karkasinė pirtis iš klijuoto tašo – senų tradicijų ir šiuolaikinių technologijų rezultatas.

Medinės ir rąstinės pirtys- tikram poilsiui

Kategorija: Lauko pavėsinės, terasos, pirtelės | Įdėjo: Admin (20.09.2014) Šaltinis: AboNamas.lt,
Peržiūrų: 3514 | Paieškos žymos: Namų projektai, išorės ir vidaus interjeras, pamatai, namo šildymas, statybos ir interjero paroda | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх