Pagrindinis » Straipsniai » Interjeras ir jų detalės

Tinkamas baldų pasirinkimas. Koks audinys praktiškiausias?

Tinkamas baldų pasirinkimas. Koks audinys praktiškiausias?

Norint įsigyti naujus baldus reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į apmušalų spalvą, kuri turės derėti prie visos patalpos interjero, bet taip pat būtina pasirinkti ir tinkamą audinį, kad nauji baldai ilgai tarnautų. Kai rinksitės minkštuosius baldus, turite tiksliai žinoti, kokiame kambaryje jie stovės, ar dažnai bus naudojami, taip pat atkreipkite dėmesį ir į tai, ar išsirinkto baldo audinys yra atsparus trinčiai, nebus problemų dėl namuose lankstančių augintinių.

Koks audinys praktiškiausias?

Baldų apmušalai pagal tai, iš ko audinys yra pagamintas, skirstomi į natūralius ir sintetinius, o pagal jų gamybos būdą – į austinius, kurie yra audžiami staklėmis perpinant įvairius siūlus, bei neaustinius, gaminamus ant verpalų sluoksnio klijuojant bei elektrostatiniu būdu užpurškiant specialius pūkelius.

Žakardas - vienas patvariausių audinių, gaminamų iš medvilnės arba poliesterio. Jo raštai kuriami specialiomis staklėmis, kurios pina įvairių spalvų siūlus. Tokie apmušalai gali būti stambaus arba smulkaus pynimo. Gobelenas yra žakardo pirmtakas. Tai ypač tvirtas audinys. Pagrindinis jo ir žakardo skirtumas yra skirtingas kiekis spalvotų siūlų, iš kurių yra pinamas audinys. Žakardas įprastai pinamas iš dešimties spalvų siūlų, o gobelenas pinamas iš gerokai daugiau.

Kitas audinio tipas - pliušas arba kitaip dar vadinamas veliūras, aksomas, velvetas, kuris yra gana minkštas, padengtas švelniais pūkeliais, tačiau jis tvirtas ir lengvai valomas. Pliušas gaminamas gana sudėtingai: visų pirma du audinio pagrindai būna supinami siūlais, o paskui, supintus siūlus perpjovus, būna gaunami keli audiniai su vienoda faktūra bei piešiniais.

Mėgstantiems prabangą siūloma rinktis natūralios odos apmušalus. Oda dengti baldai yra ilgaamžiai, tvirti, labai lengvai prižiūrimi – dulkės nuo jų nuvalomos įprasta šluoste ir retkarčiais impregnuojami specialia priemone skirta natūralios odos priežiūrai. Tačiau ir odai reikia priežiūros - svarbu pasirūpinti, kad oda neperdžiūtų.

Šenilas - tai apmušalas panašus į veliūrą. Jis minkštas, bet tvirtas, nesipumpuruoja, atrodo labai prabangiai. Šeniliniai audiniai gali būti austi iš vienos rūšies siūlų bei maišyti, pavyzdžiui, medvilninių ir akrilo siūlų, poliesterio ir viskozės ir pan.

Flokas yra neausta tekstilė, kuri gaminama smulkiai supjaustytą nailoninį pūką mechaniniu arba elektrostatiniu būdu priklijuojant prie gana tankaus tekstilės pagrindo. Gerai pagamintas flokas yra minkštas, švelnus ir tvirtas, jis nesitrina, neblunka ir yra gana nebrangus. Svarbu prisiminti, kad šio audinio apmušalų negalima valyti jokiais spiritiniais valikliais, tam naudokite specialius preparatus.


Neretai gaminami baldai naudojant trikotažą, kuris yra labai minkštas, nesiglamžo, ypač gerai priglunda prie paviršiaus. Jis itin populiarus gaminant modernius, įmantrių formų baldus. Pastebėta, kad įvairūs kombinuoto pynimo trikotažiniai audiniai yra gerokai tvirtesni bei mažiau pumpuruojasi negu lygaus pynimo.

Tačiau kurį audinį rinksitės, priklauso nuo jūsų poreikių ir norų.

Kambario funkcionalumas renkantis baldus


Tose patalpose, kuriose praleidžiate daugiausia laiko, pavyzdžiui, vaikų kambaryje ar svetainėje, geriausia rinktis lengvai prižiūrimus, tankaus audimo, sintetinio pluošto minkštųjų baldų apmušalus.

Be abejo, jei jums itin rūpi ekologija, tuomet galite pirkti baldus su lininiais, medvilniniais ar vilnoniais apmušalais, taip pat su kitokia specialia neteplia danga ir apdaila. Nusipirkę tokius baldus turėkite omenyje, kad natūralaus pluošto apmušalai savo pirminę išvaizdą dažniausiai praranda jau jau po 5–7 metų ir ją reikia keisti nauja.

Jeigu namuose yra rūkoma, jums taip pat reikėtų labai gerai pagalvoti prieš perkant minkštuosius baldus. Rinkitės tik tokius baldus, kurių apmušalų audinys yra visiškai atsparus ugniai ir nesugeria kvapų.

Gyvūnas namuose – minkštų baldų priešas

Turintiems augintinį namuose reikėtų vengti baldų apmušalų iš stambaus audimo gobeleno, kilpinio reljefinio audinio ir netgi tankaus žakardo. Namuose auginant gyvūną taip pat labai svarbu ir apmušalų spalva – juk kai jūsų nėra namuose katinėlis ar šunelis tikrai mielai paguli ant sofos. Taigi rinkitės smulkiai margintus tamsesnius apmušalus. Ant jų bus ne taip matyti augintinių plaukai ar nešvarių pėdučių atspaudai. Augintiniai tikrai nesistengia specialiai gadinti baldų, tačiau baldai vis tiek dėvisi gerokai greičiau, kai ant laipiojama, sėdima ar net vaikštoma. Todėl geriau rinktis tokius apmušalus, kurių šuo ar katė nesugadins.

O tam bene pats geriausias pasirinkimas yra oda. Odinį baldą bus lengva nuvalyti, prie jo neprilips augintinio plaukai. Valykite odinius baldus specialiomis priemonėmis, kurios savo sudėtyje turi riebalų arba vaško.


Dar vienas gana geras pasirinkimas yra sintetinis audinys mikropluoštas. Jis tvirtas, ilgaamžis, nesidėvintis, todėl puikiai tinka visiems, kurie augina keturkojus. Šiame audinyje nėra kilpučių, todėl jame tikrai neįstrigs jūsų katino nagučiai.

Svarbu atkreipti dėmesį į audinio faktūrą. Parūpinkite, kad jis nebūtų grublėtas, priešingai, į jį įstrigs gyvūno nagai. Gyvūnų augintojai turėtų vengti baldų, kurie aptraukti itin lengvai pažeidžiamais audiniais, pavyzdžiui šilku, vilna ar linu.

Tinkama baldų priežiūra

Visus minkštuosius baldus rekomenduojama statyti ten, kur jų nepasieks tiesioginiai saulės spinduliai. Kad ir kokie atsparūs yra šiuolaikiniai baldų apmušalų dažai, vis dėlto bėgant laikui dėl saulės spindulių poveikio jie ima blukti. Taip pat minkštuosius baldus bent vieną kartą per mėnesį rekomenduojama nusiurbti dulkių siurbliu, taip pat reikėtų juos retkarčiais išvalyti ir specialiomis cheminėmis priemonėmis. Ant minkštų baldų atsiradusias dėmes būtina valyti nedelsiant, kadangi įsisenėjusių bus neįmanoma panaikinti net ir naudojant specialius valiklius.

Norint namuose išvengti baldų erkučių, taip pat kvėpavimo takus dirginančių dulkių sankaupų ar tiesiog norėdami atnaujinti kiek pabodusį namų interjerą, bėgant laikui minkštųjų baldų apmušalus reikėtų pakeisti naujais. Neretai nusibodę senamadiški baldai tampa net ir prastos nuotaikos priežastimi. Taip galima sutaupyti ir atnaujinti namus vien pakeičiant baldų apmušalus.

 

Tinkamas baldų pasirinkimas. Koks audinys praktiškiausias?

Kategorija: Interjeras ir jų detalės | Įdėjo: Admin (02.11.2014) Šaltinis: Laima SIMAITYTĖ, Snaujienos.lt,
Peržiūrų: 3004 | Paieškos žymos: audinys, baldų priežiūra, baldai | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх