Pagrindinis » Straipsniai » Grindys

Įstiklintas balkonas – saugesni ir jaukesni namai

Įstiklintas balkonas – saugesni ir jaukesni namai

Su kiekviena diena orai vis labiau vėsta. Jei jūs gyvenate daugiabutyje ir turite neįstiklintą balkoną, laikas, kai į jį galite eiti be batų ir striukes eina į pabaigą. Be to sulig pirmaisiais krituliais iš balkono jums reikės išnešti arba uždengti drėgmei neatsparius daiktus. Norint tokių sunkumų išvengti rekomenduojama balkoną įsistiklinti. Jeigu jau nutarėte tai padaryti, reikia žinoti tam tikrus dalykus. Šiame straipsnyje ir norime aptarti skirtingas balkono stiklinimo sistemas, rėmų tipus ir stiklus.

Balkonai stiklinami norint išvengti kritulių ir vėjo, sumažinti namuose girdimą gatvės triukšmą ar net praplėsti kambarius balkono sąskaita. Priklausomai nuo kiekvieno poreikių, gali būti pasirenkama atitinkama balkono stiklinimo sistema. Kaip pagrindas balkono stiklinimui dažniausiai naudojamas plastikas, aliuminis arba medis, taip pat ir berėmės konstrukcijos.

Plastikinės langų konstrukcijos pasižymi ypatingu sandarumu. Tokius lankus rekomenduojama rinktis norint turėti itin šiltą balkoną. Be to, stiklinimas plastikine konstrukcija garantuoja ir gerą garso bei šilumos izoliaciją, apsaugo nuo neigiamo klimato poveikio. Svarbu paminėti ir tai, kad balkono stiklinimas naudojant plastikinių langų sistemą suteikia galimybe padidinti savo gyvenamąją erdvę balkono sąskaita. Be abejonės, šiuo atveju nereikėtų pamiršti, jog sandarios plastikinės konstrukcijos neužtikrins tokios pačios šiluminės varžos kaip likusiame būste, taigi, norint, kad būtų šilta visais metų laikais, reikia apšiltinti patį balkoną. Stiklinant jį plastikinėmis konstrukcijomis klientui siūlomi ir padidinto saugumo, nuo įsilaužimo apsaugantys apkaustai bei rakinamos rankenėlės. Kaip tokios sistemos trūkumą būtų galima įvardyti ribotą spalvinę paletę. Ši konstrukcija dažniausiai būna balta ir tik kai kurie gamintojai gali pasiūlyti plastikines medį imituojančias balkono konstrukcijas.

Aliuminio sistemos prasčiau nei plastikinės sulaiko šilumą, tačiau jos tiek fiziškai, tiek ir vizualiai lengvesnės, be to, suteikia daugiau įvairių konstrukcinių galimybių. Aliuminio sistemos gali būti stumdomos arba stumdomos-atveriamos. Dažniausiai balkonas stiklinamas rėminėmis aliuminio konstrukcijomis tuomet, kai pirmenybė teikiama ne šilumos išsaugojimui, o dizainui bei išorės sąlygoms – kai tiesiog norima apsisaugoti žvarbaus vėjo bei kritulių. Be to šios konstrukcijos pasižymi didesnėmis spalvinėmis variacijomis nei plastikinės. Nors aliuminio konstrukcijos rėmai yra gerokai plonesni nei plastikiko, vis dėlto, teigiama, kad jis yra tvirtesnis už plastiką. Siekiant didesnio saugumo stiklinant balkonus aliuminio rėmine stumdoma sistema, yra galimybė pasirinkti specialias rakinamas rankenėles.

Iš aliuminio taip pat gaminamos ir berėmės balkono stiklinimo sistemos. Jose vizualiai matoma kur kas daugiau stiklo ir visai nedaug metalo. Taip įstiklinus tarp stiklų nematyti jokių vertikalių profilių, dėl šios priežasties balkonas tiek iš vidaus, tiek ir iš išorės atrodo labai estetiškai ir nesugadina namo fasado. Judančios sistemos dalys yra pagamintos naudojant specialų grūdintą stiklą, todėl jos nesunkiai slankioja vienoje plokštumoje ir gali lengvai atsidaryti į balkono vidų. Berėmė konstrukcija klientus vilioja ne tik patogia eksploatacija, bet ir nesudėtinga priežiūra – norint išvalyti tokius langus, pakaks juos atverti. Valyti bus galima patogiai bei saugiai.

Medinės langų stiklinimo sistemos savo aukso amžių jau atgyveno. Šiandien jos pasirenkamos labai retai. Be abejonės, tokios sistemos privalumas yra estetiška išvaizda ir ekologija, tačiau mediena, lyginant su kitomis balkonų stiklinimui naudojamomis medžiagomis, yra gerokai mažiau atspari įvairiems atmosferos poveikiams, bėgant laikui išsikraipo, ją reikia nuolat perdažyti.

Stiklas. Stiklinant balkoną dažniausiai yra pasirenkamos plastikinės konstrukcijos. Tokiu atveju pats geriausias ir praktiškiausias pasirinkimas yra stiklo paketas. Jie turi labai daug praktiškų savybių: visų pirma labai gerai saugo šilumą (galima rinktis dviejų ar trijų stiklų paketą su selektyve šilumą saugančia danga arba net termorėmeliais, kurie gerina stiklo paketo šilumines charakteristikas), puikiai izoliuoja garsą, yra itin saugūs, gali būti tonuoti. Jei balkonas yra stiklinamas aliuminio stumdoma sistema, tuomet naudojamas tik vienas stiklas. Pagal užsakovo poreikius jis gali būti paprastas ir grūdintas, skaidrus ir tonuotas. Tiems, kad gyvena pirmame daugiabučio namo aukšte itin aktualus yra saugumas. Kokybiškas balkono stiklas taps kliūtimi įsilaužėliams bei vagims.

Įstiklintas balkonas – saugesni ir jaukesni namai

Kategorija: Grindys | Įdėjo: Admin (08.10.2014) ,
Peržiūrų: 2462 | Paieškos žymos: remonto darbai, balkonų stiklinimas, balkonai, statyba | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх