Pagrindinis » Straipsniai » Statybos darbai

Mažėja rizikuojančių statyti savavališkai

Mažėja rizikuojančių statyti savavališkai

Gyventojų, vykdančių statybas be dokumentų ar nesilaikant projekto, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) duomenimis, kasmet mažėja. Tai patvirtina vienam metų mėnesiui tenkančių savavališkų statybų skaičius: 2011 m. – 70, 2012 m. – 60, 2013 m. – 52, 2014 m. (9 mėn.) – 42, praneša Aplinkos ministerija.
 
„Tai, kad mažėja savavališkų statybų, visų pirma rodo brandesnį mūsų visuomenės pilietiškumą. Tačiau nemažos įtakos turi ir sugriežtinta statybų priežiūra. Dėl nuolatinės kontrolės mažėja rizikuojančių savivaliauti. Mes siekiame, kad tokių apskritai neliktų. Ir tas laikas, tikiuosi, jau ne už kalnų“, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Šiemet iki spalio 1 d. VTPSI pareigūnai šalyje išaiškino 376 savavališkos statybos atvejus. Daugiau kaip pusė jų – nesudėtingų naujų statinių statyba ir rekonstravimas, nepasirūpinus privalomais statybą leidžiančiais dokumentais. Daugiausia savivaliautojų išaiškinta Vilniaus regione – per pusantro šimto statinių. Šiame regione beveik pusė savavališkai statomų ar rekonstruojamų statinių priskirtini nesudėtingų kategorijai. Tai pagalbinio ūkio pastatai, stoginės, tvoros, atraminės sienutės, lieptai ir kiti inžineriniai statiniai.

Išaiškinti savavališkos statybos atvejus VTPSI pareigūnams padeda ne tik nuolatinė kontrolė, bet ir aktyvūs gyventojai, kurie apie tai praneša vadinamosios „karštosios linijos“ telefonu 5 272 1072, faksu 5 207 4753, elektroniniu ar kitais būdais.

Mažėja rizikuojančių statyti savavališkai

Kategorija: Statybos darbai | Įdėjo: Admin (25.10.2014) Tinklalapis ,
Peržiūrų: 2245 | Paieškos žymos: savavališkos statybos, statyba | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх