Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Piko metu – nuomininkus nuviliančios kainos

Piko metu – nuomininkus nuviliančios kainos

Rugpjūtis ir rugsėjis – didysis kraustymosi metas Vilniuje. Taip šį laikotarpį vertina nekilnojamojo turto (NT) agentai.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-haus“ Vilniaus senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada sako, kad šiemet būstą išsinuomoti kainuoja 5-10 proc. brangiau nei prieš metus.

„Tai siejama su padidėjusiomis turto kainomis. Taip pat visuomet reikia turėti omenyje tai, kad nuomos kainai įtaką daro sezoniškumas. Rugpjūtį-rugsėjį yra pats aukščiausias kainų taškas per visus metus. Tai nebūtinai siejama tik su studentais, bet apskritai su visa nuomos rinka, nes dalis nuomotojų nuomos sutartis sudaro taip, kad jos baigtųsi maždaug šiuo metu“, - DELFI komentavo jis.

Sujudimas NT rinkoje dar būna jaučiamas ir rugsėjį: „Žmonės laikinai įsikuria pas draugus, giminaičius ir ieško būsto. Tik patys stropiausi pradeda ieškoti liepos pabaigoje“.

Studentai būstą renkasi pagal kainą, susisiekimo patogumą ir atstumą nuo mokymosi įstaigos.

Marius Čiulada
© Žurnalas "Statyba ir architektūra"

„Pastebime, kad mūsų universitetai aktyviai dalyvauja studentų mainų programoje ir Vilniuje daugėja užsienio studentų. Dažniausiai jie apžiūri bendrabučius ir sako, kad nori nuomotis butą. Jeigu vietiniai studentai ieško būsto gyventi vienam arba dviese, tai jie nuomojasi grupelėmis didesnius butus miesto centre“, - komentavo M. Čiulada.

Pasak jo, šiuo metu paklausiausi yra dviejų arba pusantro kambario butai. Dažniausiai juos norima išsinuomoti ne brangiau nei už tūkstantį litų.

Pašnekovo pateikiamais duomenimis, tokio senos statybos būsto nuoma miegamuosiuose rajonuose kainuoja 600-800 Lt, naujos statybos būstas miesto pakraščiuose, pavyzdžiui, Perkūnkiemyje ar Pilaitėje kainuoja 1000-1200 Lt.

Dviejų kambarių buto nuoma arčiau miesto centro esančiuose rajonuose: Šiaurės miestelyje, Žirmūnuose kainuoja apie 1,5 tūkst. Lt.

Pašnekovas nesiėmė vertinti, kokių nuomos kainų reikėtų laukti ateityje, nes šiuo metu nemažai žmonių yra investavę į butus nuomai.

Beje, jis atkreipia dėmesį, kad sausį-vasarį situacija jau būna visiškai pasikeitusi ir tuomet nuomininkas įgyja daugiau galių.

„Tuo metu labai sumažėja žmonių, pageidaujančių nuomotis. Taigi tuo metu yra labai geras laikas derėtis dėl kainos, nes nuomotoją tuo metu spaudžia šildymo sąskaita", - paaiškina M. Čiulada.

Greičiausiai išnyksta mažiausi

Bendrovės „Nuomos biuras“ vadovas Mindaugas Šulnius DELFI sakė, kad šiemet išsinuomoti būstą kainuoja maždaug 5 proc. brangiau nei praėjusią vasarą.

„Paklausių butų savininkai padidino nuomos kainas, kiti nuomoja tomis pačiomis kainomis. Jeigu ekonomines klases butų kaina pastaruoju metu šoktelėjo aukštyn, tai prestižinių lieka stabili“, - komentavo jis.

Vilniuje greičiausiai išnuomojami 1-2 kambarių ekonominės klasės butai, kuriuos išnuomoti pavyksta maždaug per savaitę. Šeimos su vaikais dažniau ieško erdvesnių 3-4 kambarių butų su reguliuojamu šildymu.

Jo teigimu, nuomotojai pageidauja dviejų pagrindinių dalykų, kad nuomininkai būtų tvarkingi, prižiūrėtų butą ir laiku mokėtų nuomos mokestį.

„Kol kas nepastebėjome, kad artėjantis euras kaip nors veiktų nuomos rinką. Nuomos kainos vis dar apvalinamos litais, matyt, kai jau euras bus įvestas, tada ir pamatysime kitas kainas ir jų apvalinimus, kuris greičiausiai vyks į didesnę pusę“, - sakė M. Šulnius.

Pašnekovo duomenimis, ekonominės klasės butų kainos miegamuosiuose rajonuose: vieno kambario 600-1000 Lt, dviejų kambarių - 800-1400 Lt, trijų - 1200-2000 Lt.

Skelbimų portalo aruodas.lt duomenimis, nuomos kainos prasilenkia su nuomininkų galimybėmis, nes maždaug po 29 proc. apklausos dalyvių sakė galintys mokėti iki 750 Lt arba iki 500 Lt per mėnesį.

Piko metu – nuomininkus nuviliančios kainos

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (30.08.2014) Tinklalapis Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė,
Peržiūrų: 2520 | Paieškos žymos: būsto nuoma, senos statybos būsto nuoma, nuoma | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх