Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Patalpų paieškos: klaidos kainuoja daug

Patalpų paieškos: klaidos kainuoja daug

Bet kokiam verslui pradėti būtinas stogas virš galvos. Surasti patalpas – vienas sudėtingesnių uždavinių. Gerai, jei jos tarsi pačios nuomininkų lauktų, tačiau tokie atvejai – retenybė. Taigi dažniausiai reikia pasitelkti kantrybę ir imtis nuodugnių paieškų.

Tinkamoje vietoje pasirinktos patalpos už priimtiną nuomos kainą yra viena verslo sėkmės priežasčių. Kartais nutinka, kad jos atsiranda tarsi dovana iš dangaus. Vilma Bartuškaitė, Vilniaus dovanų krautuvėlės „Laimės džemas“ bendraturtė, būtent tokią istoriją ir papasakojo. Pernai su kolege apsisprendusios kurti verslą, moterys pirmiausia ėmė ieškoti patalpų. Jų apžiūrėta nemažai, tačiau vis neįtikdavusios: tai kaina per skaudžiai kąstų, tai praeivių srautas per mažas, o dovanų ir suvenyrų krautuvėlė turi būti pirkėjams ant tako. Sykį eidama su šeima pasivaikščioti Liejyklos gatvėje p. Bartuškaitė pamatė nedidelėse patalpose įsikūrusią turizmo agentūrą.

„Tąsyk net atsidūsėjau. Vyrui sakau – štai tokioje vietoje aš ir įsivaizduoju savo krautuvėlę. Kitą dieną internete atsidarau nuomos pasiūlymus ir savo akimis netikiu – mano nusižiūrėtas patalpas siūlo išsinuomoti! Sakyčiau, net likimas norėjo, kad mes nustotume svajoti ir imtume veikti“, – yra pasakojusi verslininkė (VŽ, 2013 07 12).

Kalba sveikas protas

Vis dėlto tokių sėkmės istorijų – vienetai. Dažniausiai vietos tenka ieškoti intensyviai ir ilgai. Kartais pradedantieji verslininkai čia ir padaro vieną pirmųjų klaidų.


Renkantis patalpas derėtų atsižvelgti ne tik į nuomos kainą, bet ir įmonės veiklos pobūdį. Nuotrauka: Juditos Grigelytės Pavyzdžiui, stengiasi įsikurti miesto centre, išsinuomoja per dideles patalpas, nors atsižvelgdami į veiklą laisvai galėtų dirbti ir atokiau.

Rimas Raščius, Alytaus transporto UAB „Vilktukas“ savininkas ir direktorius, kažkada paklaustas, kas padėjo įmonei sėkmingai jau keliolika metų dirbti, nurodė, kad pirmiausia reikia gyventi pagal išteklius. Ir, žinoma, nepamiršti sveiko proto.

„Pirmiausia investavome į automobilių parką, į žmones. Patalpos liko antrame plane. Svarbu, kad turime kur dirbti, ir tiek. Nesuprantu tų ekspedijavimo įmonių, kurios išsinuomoja brangiausius biurus miestų centre. Juk darbo specifika to visiškai nereikalauja“, – stebisi alytiškis.

Teko išsikelti

Kartais patalpos, tiksliau – jų stoka, net pakoreguoja verslo planus. Pavyzdžiui, klaipėdietei Sigitai Miniotienei, avalynės parduotuvių „Batomanija“ savininkei, teko uždaryti vieną parduotuvę Kretingoje, nesvarbu, kad šioji ten veikė 10 metų ir turėjo nuolatinių klientų.

„Prekyba Kretingoje puikiai sekėsi, bet patalpos buvo labai senos, buvo neįmanoma jų sutvarkyti. Dairėmės naujos vietos miesto centre, bet Kretingoje sunku išsinuomoti prekybos patalpas, nieko rasti nepavyko. Todėl prekybą šiame mieste teko nutraukti. Jei ten rasime gerą vietą, vėl atidarysime parduotuvę“, – yra sakiusi pašnekovė (VŽ, 2014 07 23).

Racionalūs sprendimai

Laura Šidlauskaitė, UAB „Seserys“, valdančios restoraną „Shimai sushi & wine“ bendraturtė, sutinka, kad tinkamos patalpos – vienas sėkmės veiksnių maitinimo versle. Nors pirmajam restoranui su seserimi jau buvo radusios puikią vietą sostinės Vokiečių gatvėje, vis dėlto apskaičiavo, kad, sumokėjus nuomą, nedaug lėšų liktų verslui plėtoti. Taigi sušių restoraną atidarė šiek tiek paprastesnėse patalpose.

„Nors dabartinės mūsų patalpos pusrūsyje jaukios, klientai neretai sako, kad čia trūksta šviesos, nors imk ir iškirsk sienoje langą. Ypač šiltuoju metų laiku. Vis dėlto manome, kad verslo pradžiai pasirinkome tinkamą vietą. Ir visiems patartume geriau išsinuomoti ne tokias prabangias patalpas, jaukiai jas įrengti ir turėti apyvartinių lėšų verslo pradžiai (juk reikės mokėti algas darbuotojams). Kitaip tariant, investuokite į sėkmingą verslo pradžią, o ne į patalpas, už kurias neišgalite susimokėti. Net iš pirmo žvilgsnio į nelabai patrauklią maitinimo įstaigos erdvę klientų galima atsivesti. Svarbu sukurti jaukią, išskirtinę aplinką, tiekti gardų kokybišką maistą“, – patirtimi dalijasi p. Šidlauskaitė.

Kokias patalpas rinktis pirmajam verslui?

Dairytis esančių arčiau namų, didesnių, mažesnių, pigių, tačiau ne itin išvaizdžių, o gal kokiame nors prestižiniame biurų pastate? Dažnas pradedantysis iš pradžių pasirenka visai netinkamas patalpas, tad jau po pusmečio ar metų skuba jų keisti. Kaip išsirinkti?

Ne sau, o klientams. Tai turėtų būti viena pagrindinių taisyklių ieškant patalpų. Jei čia ketinate nuolat priimti klientus, jei norite, kad jiems nebūtų sunku jas rasti, pasiekti, pastatyti automobilį prie jų ar ateiti pėsčiomis, neturėtumėte būtinai ieškoti esančių arčiau jūsų namų.

Gaminsite ar prekiausite. Panaši taisyklė galioja ir tuo atveju, jei ieškote prekybos patalpų. Jei prekiausite, jos turi būti kuo patogesnėje vietoje klientams. Jei jose ką nors gaminsite ar tiesiog įkursite biurą, vieta jau nebebus tokia svarbi.

Kaina. Pradedantieji ieško kuo pigesnių. Tačiau derėtų pagalvoti ir apie tai, kiek pigias patalpas išlaikyti kainuos žiemą. Nepamirškite, kad šildymo sezonas trunka ne tris, o mažiausiai penkis mėnesius. Jei žiemą mokėsite už šildymą ne mažiau nei už nuomą, tačiau vis tiek turėsite kęsti šaltį, tokių patalpų geriau nesirinkti. Ne kaip atrodysite ir prieš klientus, ir prieš partnerius.

Dydis. Gamybos ar sparčiai augti linkusios įmonės dažnai isikuria per mažose patalpose, tad po kurio laiko jose nebetelpa. Žinoma, kuriant verslą labai sunku numatyti, kaip seksis po pusmečio ar metų, tačiau, jei tik įmanoma, nesirinkite pačių mažiausių patalpų.

Sutartys. Geriausia būtų pasirašyti neterminuotąją sutartį su numatyta mokėjimo vėlavimo galimybe. Jausitės drąsiau ir ramiau.

Patalpų paieškos: klaidos kainuoja daug

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (13.09.2014) Tinklalapis Autorius: Rasa Dževeckytė Milda Tarcijonaitė,
Peržiūrų: 2287 | Paieškos žymos: nuoma pradedant verslą, verslas, patalpa, nuoma | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх