Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Pirkti naujos statybos ar senos statybos butą?

Pirkti naujos statybos ar senos statybos butą?

Žiniasklaidoje nuolat girdžiu agitaciją, raginančią jaunus žmones rinktis butą naujos statybos namuose. Manau, dažniausiai tokį raginimą skleidžia bankų ekonomistai, nekilnojamojo turto bendrovės, todėl aš norėjau papasakoti, kodėl aš prieš ketverius metus pasirinkau butą senos statybos name ir dėl to nė kiek nesigailiu.

1. Automobilių statymas. Nors daugelis teigia, kad senų namų kiemų automobiliams yra tiesiog per maži, tačiau prie naujos statybos daugiabučių vietų dar mažiau, maža to, norėdami „ramiai gyventi“, turėsite papildomai įsigyti vietą požeminėje aikštelėje, kas Jūsų investicijas į butą padidins dar mažiausiai 5 tūkst. eurų. Be to, jeigu planuosite pasikviesti vakare svečių, prie daugelio naujos statybos butų Jūsų svečiai vietos paprasčiausiai neras.

2. Rūsys, tamsūs kambariukai. Tai, mano manymu, vienas didžiausių senos statybos namų privalumų prieš naujos statybos daugiabučius, o tai ypač aktualu, jeigu turite daug mažai naudojamų daiktų, norite per žiemą laikyti „kaimo gėrybes“ ar pan.

3. Viskas gali būti paruošta pradiniam gyvenimo etapui už mažesnę kainą. Dažniausiai įsigydami naujos statybos butą, Jūs gausite butą be apdailos, baldų, buitinės technikos, todėl, norėdami čia gyventi, turėsite investicijas padidinti mažiausiai 10 tūkst. eurų, kas jaunam ar savarankišką gyvenimą pradedančiam žmogui būtų gana sudėtinga. Rinkdamiesi butą senos statybos name, Jūs galite už tą pačią kainą rasti visiškai įrengtą, su baldais ir buitine technika butą.

4. Daugiau privatumo. Dauguma ekonominės klasės naujos statybos namų yra suspausti vienas prie kito, to negalima pasakyti apie senos statybos daugiabučius.

5. Didesnis užtikrintumas dėl aplinkos pokyčių. Jeigu įsigijote butą naujos statybos name ir šalia jo yra pievelė ar kitas laisvas žemės plotas, Jūs niekada negalite būti garantuoti, kad, pavyzdžiui, po penkerių metų ten atsiras prekybos centras, biurų pastatas ar kitas daugiabutis namas. Neabejotinai ši „rizika“ senos statybos daugiabučių namų gyventojams yra daug mažesnė.

6. Patikrinta kokybė. Kokybė yra vienas dažniausiai nerimą keliančių klausimų jauniems žmonėms, kurie renkasi būstą. Ir šiuo atveju senos statybos namas turi daugiau privalumų, nes paprasčiausiai jeigu sienos neįskilo per 10 metų, tai mažai tikėtina, kad tai atsitiks ir ateityje. Ne kartą teko girdėti naujos statybos butų savininkų istorijas, kai vos kelerių metų namuose pradeda skilinėti sienos, kristi tinkas ir pan.

7. Kaina. Neabejotinai, senos statybos buto kaina gali būti net iki dviejų kartų mažesnė, o juk tai labai svarbu jaunam žmogui, nenorinčiam pradėti savo gyvenimo su milžiniška skola. Jeigu abejojate dėl šildymo kainų, tai, mano manymu, jos nors ir bus didesnės, tačiau jeigu šildymo kainų skirtumo sumą per dvidešimt metų palygintume su butų kainos skirtumu, manau vis tiek išloštume rinkdamiesi senos statybos butą. Tokie mano matomi privalumai, kodėl aš pasirinkau butą senos statybos name ir dėl to iki šiol nesigailiu.

Pirkti naujos statybos ar senos statybos butą?

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (16.01.2015) Tinklalapis Delfi.lt,
Peržiūrų: 2297 | Paieškos žymos: butas, pirkimas, sena statyba, nauja statyba | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх