Pagrindinis » Straipsniai » Statybos darbai

Vilniuje bus baigtas priverstinai griauti savavališkai pastatytas namas

Vilniuje bus baigtas priverstinai griauti savavališkai pastatytas namas

Rytoj Vilniuje bus baigtas priverstinai griauti savavališkai statytas dviejų butų namas Verkių sodininkų bendrijoje Verkių regioninio parko teritorijoje.

Kad šis namas statomas neteisėtai, statybos valstybinės priežiūros pareigūnai nustatė dar 2006 metais. Jie pareikalavo parengti namo projektą ir gauti statybos leidimą. Kadangi statytojas reikalavimų neįvykdė, prasidėjo ilgai trukę teismų procesai. Pagaliau su juo buvo pasirašyta taikos sutartis. Tačiau ir jos sąlygų – per nustatytą laiką namą arba įteisinti, arba nugriauti – statytojas neįvykdė. Todėl Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) kreipėsi į teismą ir paprašė leisti namą nugriauti, o griovimo išlaidas išieškoti iš statytojo.

VTPSI nuotr. / Savavališkai pastatytas namas

Statytojas sukruto, kai prasidėjo pasiruošimas priverstiniam griovimui, – prašė jį sustabdyti, bet nepateikė jokių įrodymų apie objektyvias aplinkybes, dėl kurių net ketverius metus nevykdė teismo sprendimo. Nuo šio sprendimo įsiteisėjimo dienos pažeidėjo elgesys rodė, kad savo valia jis ir neketina jo vykdyti. Todėl VTPSI, pasak jos viršininkės Lauros Nalivaikienės, nerado pagrindo stabdyti pradėtų namo griovimo procedūrų.

Kai savavališkų statinių statytojai neįvykdo teismų sprendimų nugriauti šiuos statinius, VTPSI tenka organizuoti priverstinį jų griovimą. Pernai Vilniuje daugiausia savavališkų statinių nugriauta sodininkų bendrijose – net trijose. Tai sodo namas Birelių sodų 1-ojoje gatvėje, ūkinio pastato priestatas bendrijoje „Beržas-3“, namo pamatai ir atraminė sienutė „Sodininko“ bendrijoje. Sostinėje taip pat buvo priverstinai nugriauti valstybinėje žemėje Dariaus ir Girėno gatvėje savavališkai pastatyti du mediniai karkasiniai pastatai, priestatas ir pavėsinė.

Nors pastaraisiais metais šalyje savavališkų statybų ir mažėja, vis dar nustatoma atvejų, kai gyventojai imasi statyti, nepaisydami teisės aktų reikalavimų. Aplinkos ministerija primena, kad už savavališką nesudėtingo statinio statybą gali būti skirta nuo 144 iki 289 eurų bauda, o už neypatingo statinio (didesnio kaip 80 kv. m bendrojo ploto) – nuo 868 iki 2316 eurų. Jeigu be leidimo pradedamas statyti ypatingas statinys, gali tekti pakloti iki 10 136 eurų. Sumokėjus baudą, rūpesčiai nesibaigia – privalu pašalinti ir savavališkos statybos padarinius. Tai irgi nemažai kainuoja. Jeigu statytojas nenugriauna savavališko statinio savo lėšomis, jis turi atlyginti priverstinio griovimo išlaidas.

Vilniuje bus baigtas priverstinai griauti savavališkai pastatytas namas

Kategorija: Statybos darbai | Įdėjo: Admin (04.02.2015) Tinklalapis grynas.delfi.lt,
Peržiūrų: 2586 | Paieškos žymos: griovimo darbai, savavališka statyba, statyba | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх