Pagrindinis » Straipsniai » Statybų patarimai

10 taisyklių, kaip išsirinkti gerus darbininkus būsto remontui

10 taisyklių, kaip išsirinkti gerus darbininkus būsto remontui

Nė vienam nereikia  aiškinti, koks varginamas ir brangus yra būsto remontas.  O kaip sudėtinga rasti darbininkus, kurie kokybiškai ir laiku atliktų visus darbus.  Pasinaudokite patarimais.

1. Turėkite darbo sutartį

Visus susitarimus su rangovu patvirtinkite raštu. Į darbo sutartį turi būti įtraukta darbų kaina, detalus darbų aprašymas, remonto darbų pradžia ir pabaiga, atlygio mokėjimo data ir atsakingų už jūsų būsto remontą asmenų sąrašas.

2. Reikalaukite pakeitimų

Ne visuomet statybų rangovas idealiai atlieka jūsų pageidautus darbus. Jei pastebite broką, reikalaukite, kad jis būtų ištaisytas. Visi darbo sutartyje numatyti darbai turi  būti atlikti.

3. Nenumatytų darbų mokestis

Statybų rangovas jums atsiunčia sąskaitą, kurioje nurodyta didesnė nei sutartyje numatyta kaina? Rangovo darbuotojas turėjo atlikti daugiau darbų, nei buvo sutarta, tačiau jis prieš tai su jumis nepasitarė? 

Norėdami apsisaugoti nuo tokių netikėtų reikalų, į darbo sutartį būtinai įtraukite sąlygą, jog už bet kokį papildomą darbą, apie kurį nebuvo pranešta būsto savininkui, nebus sumokėta.

4. Sumokėkite po remonto

Įprasta sumokėti ketvirtį numatytos remonto darbų sumos prieš pat atliekamą remontą. Jei statybininkai turi naudoti brangias statybines medžiagas, tuomet rekomenduojama iškart sumokėti pusę sutartos sumos.

Svarbu pabrėžti, jog sumokėti visą sumą pinigų privalote tik tada, kai būste yra įkalta paskutinė reikalinga vinis. Nemokėkite nė sekundės anksčiau.

5. Kreipkitės į kelis specialistus

Jei atliekate remontą, pasikonsultuokite su keliais specialistais ir paprašykite, kad jie praneštų savo darbo įkainius. Išgirdę skirtingas kainas iš kelių specialistų, galėsite nusiderėti motyvuodami, jog galite susirasti kur kas pigesnį variantą.

6. Pasinaudokite rekomendacijomis

Pasisamdykite tuos darbininkus, kuriuos jums rekomendavo pažįstami žmonės. Darbininkai ne tik jaus spaudimą dirbti atsakingiau, nes buvo pasamdyti pagal rekomendaciją, bet ir yra didesnė tikimybė, jog jūsų pasamdytas žmogus darbą atliks kokybiškai nei nežinomas rangovas.

7. Patys įsigykite medžiagas

Nusprendę negaišti laiko medžiagoms pirkti, privalėsite mokėti valandinį mokestį pasamdytam darbininkui už tai, kad jis apsiperka parduotuvėje.

8. Patikrinkite licenciją ir draudimą

Įsitikinkite, kad jūsų pasamdytas rangovas turi darbui skirtą licenciją ir draudimą. Jei darbo metu įvyktų nelaimingas atsitikimas, jūs tikrai nenorėsite atsakyti už darbininko problemas.

9. Įtraukite darbo vietos sutvarkymą

Būsto remontas yra itin daug netvarkos sukeliantis darbas, greičiausiai dėl to ir pasamdėte šio darbo specialistus. Tad jei į darbo sutartį neįtrauksite sąlygos, jog darbininkai po darbų privalo susitvarkyti, tuomet jūsų namai ar kiemas skendės dulkėse, medienos atliekose bei šiukšlėse.

10. Išlikite profesionalūs

Tai nėra draugystė. Dauguma rangovų vos tik su jais susipažinus yra malonūs ir draugiški, tačiau toks elgesys tęsiasi tol, kol pasirašote darbo sutartį. Nenusisamdykite tokių žmonių vien dėl to, jog jie pasirodė malonūs, nes dalis rangovo darbo yra parduoti save. Tad įsiminkite, jog darbo sutartis nėra draugystė.

10 taisyklių, kaip išsirinkti gerus darbininkus būsto remontui

Kategorija: Statybų patarimai | Įdėjo: Admin (16.09.2014) Tinklalapis ,
Peržiūrų: 2350 | Paieškos žymos: architektūra, remontas, būstas, rangovas, statybos, statybininkas | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх