Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Lietuvis nori gyventi ant žemės, o ne 12 aukšte su vaizdu į jūrą

Lietuvis nori gyventi ant žemės, o ne 12 aukšte su vaizdu į jūrą

Vienintelis miestas, kuriame galima įsigyti butą, pro kurio langus matosi jūra. Bet jų neperka - kodėl? Nes lietuviui labiau patinka gyventi arčiau žemės. Tokia išvadas padarė Klaipėdos nekilnojamojo turto (NT) pardavėjai.

Vienas pirmųjų dangoraižių Klaipėdoje prieš keletą metų iškilo „Gandrališkėse" - 34 aukštų „Pilsotas", pavadintas Kuršių žemės vardu. Tačiau pirmiausiai butai išpirkti mažesniuose namuose.

“Pilsotas“ suprojektuotas taip, kad visų butų langai atsisukę į jūros pusę, jau nuo 10 aukšto atsiveria nuostabūs vaizdai. Bet pasirodė, kad mūsų žmonės labiau vertina jaukias nedideles erdves, terasas ir kiemelius, primenančius daugeliui įprastą gyvenimą mažuose lietuviškuose miestuose ar kaime. Tokiuose ir buvo greičiauisiai išpikrti būstai“ , - sakė projektą plėtojusios bendrovės „Plienas" rinkodaros ir pradavimų vadovė Irena Lūžienė.

Nėra madingų rajonų

Uostamiestyje nėra nė vieno kvartalo, kuris pirkėjų būtų ypač geidžiamas, laikomas madingu ir patraukliu.

„Miesto centre ir senamiestyje naujos statybos būstai vilioja turtingesnius pirkėjus iš kitų Lietuvos miestų, nes butai ten perkami kaip antrieji, atostogų namai. „Pažįstu verslininkę, kuri nusipirko butą senamiestyje. Jos motyvas buvo - vos už kelių minučių pėsčiomis esanti perkėla ir puikūs Smiltynės paplūdimiai", - sakė nekilnojamojo turto tarpininkavimo paslaugas teikiančios bendrovės „RecomLT” vadovas Valdas Skiotys

Tiesa, dabar aprimo butų pirkimas ir Senamiestyje, mat ten visur įvestas mokestis už automobilio parkavimą.

„Renkantis būstą daug lemia emocijos, vieta ir plėtotojų požiūris į projektą, būsimus jo gyventojus”, - sakė V.Skiotys. Šiaurinėje miesto dalyje būstai labiau perkami. Dragūnų, Danės vingio kvartalai dabar ypač sulaukia jaunų šeimų dėmesio, nors ir kainos ten aukštos. Šalia Girulių miško išsidėstęs Dragūnų kvartalas vilioja savo ramia vieta.

Stabdo statybas

Šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje, Panevėžio gatvės gale, šalia Danės upės, statomas daugiabučių gyvenamųjų namų „Dangės Vingis".

Suprojektuoti trys 9 aukštų ir septyni 4 aukštų su mansarda gyvenamieji namai, 250 butų. Projektą plėtoja bendrovė„Bilukas" . Tai pirmas šios kompanijos darbas. Statybas pradėję 2007m. planavo jas užbaigti šiemet, tačiau kol kas pastatyti tik 4 namai. „Kitų statyti neskubame, nes pirkimai labai vangūs, rinka verčia keisti planus", - sakė Andrėjus Vaišvila, bendrovės direktorius. Kaip sparčiai statys ateityje, priklausys nuo pardavimų tendencijų. Esamuose namuose parduoda 95 proc. butų. Kvartalas taip pat patrauklus savo vieta, šalia Danės upės vingio, atokiau nuo miesto centro, aplink daug erdvės ir žalumos.

Pietinėje miesto dalyje bendrovė „Baltijos investicijų grupė“ stato tris daugiaaukščius - 22, 25 ir 22 aukštų gyvenamuosius namus. Pirmieji du jau užbaigti, juose apie pusė butų parduota, tačiau trečiajame, jau beveik baigrame statyti, statybos stabdomos ir butai nepardavinėjami.

Pardavimų atstovė negalėjo pasakyti, kada bus atnaujinti darbai ir bus pradėti pardavimai: „Name dar yra nemažai nebaigtų darbų, tačiau šiuo metu statybos savotiškai užšaldomos, kada jas atnaujinsime, sprendimo dar nėra”. Pro šių namų langus taip pat matosi jūra.

Sustojo plėtra į rajoną

Pasak V. Skiočio, naujų neparduotų butų Klaipėdoje yra tiek, kad pagal dabartinius pardavimų tempus jie dar bus pardavinėjami 5-7 metus.

Praėjusiais metais per mėnesį vidutiniškai buvo parduodama apie 200 butų, iš jų tik apie 10 proc. naujos statybos. Šiais metais, ypatingai vasarą, padėtis gerėja - per mėnesį vidutiniškai nuperka apie 30 naujų butų.

Paklausą lemia ir pasirinkimo galimybės. Senesniuose projektuose geresnio išplanavimo butai išpirkti, o iš likučių žmonės renkasi vangiai.

Atsigavimo vilčių uostamiesčio NT plėtotojams teikia tai, kad gyventojai liovėsi bėgti iš miesto į jo pakraščius.

„Aplinkinių sklypų, kurių detaliųjų planų priplanuota tiek, kad galėtų ten įsikurti dar viena Klaipėda, kainos krenta, niekas jų neperka. Pastebime tendenciją, kad žmonės pamažu grįžta į miestą, nes šeimai su vaikais apsigyvenus užmiestyje vienam iš suaugusiųjų tenka dirbti vairuotoju”, - sakė NT brokeriai.

Traukia ištisos giminės

Šią vasarą pardavimai gerokai atgijo ir „Gandrališkėse”. Kvartalas pasižymi savita atmosfera. Jis yra tarsi miestas mieste, palyginti nedaug nutolęs nuo centro, ir būdamas pakankamai didelis, turi aiškiai suvokiamas ribas, su savo gatvėmis, uždarais ir pusiau uždarais kiemais, išbaigta architektūrine erdve, į kurią darniai telpa trys skirtingos stilistikos ir aukščio daugiabučių namų kompleksai.

Pasak I.Lūžienės, čia iš senesnių miesto rajonų ar aplinkinių gyvenviečių vieni paskui kitus čia persikelia ištisos šeimos.

Tiesa, „Gandrališkių” dangoraižyje vis dar yra nemažai laisvų butų, nors pro jo langus atsiveria marių, uosto ir jūros vaizdas, regis turėtų kaip medus vilioti pirkėjus.

„Uostamiestis auga labai pamažu. Į jį atsikrausto jaunimas iš Telšių, Plungės, Mažeikių. Iš pradžių mokytis, veliau pasilieka dirbti, gyventi. Miesto galimybes įsigyti siūlomą nekilnojamąjį turtą atspindi ir bankų suteiktos būsto paskolos. Klaipėdiečiams tenka apie 10 proc. visų paskolų, kai tuo tarpu vilniečiams – 50 proc., kauniečiams – 25 proc. Kiek būstų nuperkama iš nuosavų lėšų, duomenų nėra”, - sakė V.Skiotys.

šaltinis: City24.lt

Lietuvis nori gyventi ant žemės, o ne 12 aukšte su vaizdu į jūrą

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (28.08.2014) ,
Peržiūrų: 2384 | Paieškos žymos: būstas, nekilnojamasis turtas (NT), Klaipėda | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх