Pagrindinis » Straipsniai » Architektūra, projektavimas

Norite neregėto namo? Jis laukia pirkėjo pakaunėje

Norite neregėto namo? Jis laukia pirkėjo pakaunėje

Informacinių technologijų įmonėje dirbantis profesionalus fotografas kaunietis Dainius Jaudegis niekada nesigailėjo, kad su šeima gyvenama name, kuris nepanašus į kitus. Vis tik vyriškis nerimsta – jo galvoje jau jau sukasi mintys apie naują būstą, o prieš dvejus metus iškilusį namą Akademijos miestelyje (Kauno r.) kaunietis parduoda.

„Jeigu Dievas mus sukūrė skirtingus, kodėl geri specialistai negalėtų sukurti namą, skirtą konkrečiam žemės sklypui, atitinkantį būtent tos šeimos poreikius ir gyvenimo būdą“, - svarstė D.Jaudegis.

Einant pro šalį nepastebėti šio namo neįmanoma. Norite jį įsigyti? Ieškokite 1,18 mln. litų.

Pirmasis butas – tėvų dovana

D.Jaudegiui buvo vos aštuolika, kai jis įsikraustė į pirmąjį savo butą Žaliakalnio rajone. „Turiu puikius tėvelius, kurie sugebėjo visiems trims vaikams nupirkti po butą, kad nereikėtų labai smarkiai laukti palikimo“, - juokavo kaunietis.

Keletą metų padirbus, vieno kambario butą pavyko iškeisti į dviejų kambarių būstą, o dar po kelerių metų jis įsigijo erdvų keturių kambarių būstą isskirtinės architektūros name „Sakura“. Į viršų platėjančiame name buvo 73 butai ir visi jie – skirtingi.

D.Jaudegiui lemtinga tapo pažintis su architektais Gintautu Natkevičium ir Eriku Spūdžiu. Jie visi kartu net 9 mėnesius rengė naujo namo projektą.

„Tuo metu vis mąstėm, koks turėtų būti tas svajonių namas“, - ilgą kūrybos procesą prisiminė šeimininkas.

215 kvadratinių metrų ploto namo projektavimo kaštai galutinėje sąmatoje sudarė ne daugiau kaip 5 procentus. Tai kodėl jų neinvestuoti taip, kad išmintingai būtų išnaudoti likusieji 95 procentai lėšų?

Statybininkai niekada nesislapstė

Vėliau sekė kitas, taip pat įdomios patirties laikotarpis – pusantrų metų trukusios statybos. „Galbūt man pasisekė, tačiau ir šis procesas neišgąsdino. Suradau garbingus statybų vykdytojus, kurie nevogė, nemelavo, išmano savo darbą ir visada atsako į telefono skambučius“, - pasakojo D.Jaudegis.

Namo statybos kaštai nuo pradinės sąmatos išaugo tik 6 procentais. Galima drąsiai tvirtinti, kad sąmata buvo sudaryta profesionaliai.

„Mūsų „kūdikis“ gimė laiku. Žmonai buvau pažadėjęs namą užbaigti 2012-aisiais. Ir išties atvykome gyventi gruodžio 31-ąją, apie 23 valandą. Vos spėjau surinkti dukrai lovytę iki šventinių fejerverkų“, - įkurtuvių džiaugsmus prisiminė D.Jaudegis.

Džiugina gudrūs sumanymai

Pasak namo šeimininko, svarbiausia užduotis buvo susieti pastatą su konkrečiu žemės sklypu. Galinė jo dalis atsukta į šiaurinę pusę, o priekinė – į pietinę ir nedidelį parką.

Antrasis namo aukštas tapo savotišku stogu pirmajam. Jis suprojektuotas taip, kad vasarą saulė nešviestų į pirmajame aukšte esančią svetainę.

„Žiemą saulė pakyla gerokai žemiau, todėl tuo metu spinduliai jau pakliūna į didįjį kambarį“, - aiškino D.Jaudegis.

Galima pamanyti, kad visas namas yra lenktas, tačiau toks įspūdis – kalidingas. Statant lenktą namą darbai kainuotų brangiau, kiltų sunkumų sustatyti baldus.

Savotiška namo šerdimi tapo masyvūs metaliniai laiptai į antrąjį aukštą. Jie tartum „atsuka“ namą į kitą pusę.

Antrajame aukšte esantys miegamieji kambariai neturi bendrų sienų, juos skiria bendrojo naudojimo patalpoas. Tokiu būdu gyventojams siekiama suteikti kuo daugiau privatumo.

Geriau skačiuotų būtiną plotą

Kokios projektavimo ar statybos klaidos išryškėjo gyvenant šiame būste?

„Klaidų nebūna, būna tik patirtys“, - architekto G.Natkevičiaus pasakytus žodžius citavo D.Jaudegis ir tokiai nuomonei visiškai pritaria.

Surimtėjęs pašnekovas pridūrė, kad labai rimtai skaičiuotų namo plotą.

„Labai prabangu turėti 24 kvadratinių metrų ploto miegamąjį su balkonu, tačiau kiekvienas kvadratinis metras kainuoja. Smagu vairuoti „Audi A8“ automobilį, tačiau galbūt užtenka įsigyti „Audi A6?“, - palygino namo pardavėjas.

Jis neabejoja – naujo namo statybos netrukus prasidės.

Norite neregėto namo? Jis laukia pirkėjo pakaunėje

Kategorija: Architektūra, projektavimas | Įdėjo: Admin (02.11.2014) Tinklalapis Šaltinis: Arūnas Karaliūnas, Bustas.Lrytas.lt,
Peržiūrų: 3238 | Paieškos žymos: Gintautas Natkevičius, butas, būstas, Dainius Jaudegis, Namas, projektas, pastatas, kaunietis | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх