Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

NT agentai pastebi neįprastą pirkėjų elgesį

NT agentai pastebi neįprastą pirkėjų elgesį

Kainos stovi vietoje, nekilnojamojo turto aktyvumo nėra, būstą nuomai rasti sudėtinga, o gyventojai mieliau renkasi individualų namą užmiestyje, nei butą miesto ribose. Tokios nekilnojamojo turto tendencijos vyrauja Alytuje artėjant euro įvedimui.

Nors valstybės įmonės „Registrų centras“ duomenimis, šiais metais Alytuje nekilnojamuoju turtu prekiauta aktyviausiai per pastaruosius penkerius metus, paskutiniais mėnesiais pardavimai sumažėjo, o kasmet tokiu laikotarpiu jaučiamo pakilimo nėra.

„Kainos stovi vietoje, bet aktyvumo, kokio mes tikėjomės, koks jis būdavo kasmet, nuo rugsėjo mėnesio, šiemet nejaučiame. Euro įvedimas, neramumai kaimyninėse šalyse daro įtaką, žmonės galvoja, kad reikia turėti grynų pinigų“, - sakė Alytaus nekilnojamo turto agentūros „Miroda“ vadovė Rima Mitkienė.

Pasak jos, aktyviausias laikas nekilnojamojo turto rinkoje buvo praėjusių metų antras pusmetis ir šių metų pirmieji mėnesiai, o tendencija statytis individualų namą užmiestyje išliko.

Taip yra todėl, kad mažesniuose miestuose daugiabučių statyti neapsimoka, nes naujos statybos buto kaina butų labai panaši individualaus namo kainai, todėl gyventojai, ieškantys naujos statybos būsto ir renkasi individualius namus. 

„Tokia tendencija žiedinei savivaldybei yra neišvengiama. Nemanau, kad Alytuje būtų perspektyva statyti naujus daugiabučius, nors sklypų dar yra, bet įvertinus visus kaštus, naujos statybos butas kainuoja daugiau nei 200 tūkstančių litų. Už tokią sumą žmogus gali pasistatyti ekonominės klasės namą“, - apie Alytaus nekilnojamojo turto specifiką kalbėjo R. Mitkienė.

Išsinuomoti būstą vis dar sudėtinga

Būsto nuomos pasiūla Alytuje labai menka. Nuomos kainos nėra didelės, tačiau rasti tvarkingą dviejų ar trijų kambarių butą nuomai ganėtinai sudėtinga.

„Nuomos rinka Alytuje nėra nusistovėjusi, nes daugumai alytiškių tai nėra verslas, o daugiau būtinybė, kad nereikėtų mokėti komunalinių mokesčių ir kad tai nebūtų našta. Galima surasti butą nuomai ir be nuomos mokesčio, jeigu butas yra didesnio ploto, kur už šildymą tenka daug mokėti.

Yra kita kategorija, brangieji, prabangieji butai, kurie yra su baldais, su buitine technika, naujai įrengti. Tokie butai kainuoja 600-800 litų“, - sakė R. Mitkienė.

Norintiems išsinuomoti butą Alytuje teks apsišarvuoti kantrybe. Nekilnojamojo turto agentūrų tinklapiuose bei skelbimų laikraščiuose butų nuomai yra vos vienas kitas, neretai, paskambinus nurodytu telefonu, išgirstama, kad butas jau išnuomotas.

Vienas naujos statybos bute gyvenantis alytiškis juokiasi, kad iš savo būsto buvo kone išprašytas jį išsinuomoti norėjusių žmonių. Jie jaunam vyrui už nuomą pasiūlė mokėti 1500 litų per mėnesį. „Neatsispyriau -  išsikrausčiau pas tėvus, butą išleidau nuomininkams“, - pasakojo alytiškis. 

Nėra butų, galima nuomotis namą. Deja, namų nuomos rinka Alytuje taip pat silpna. Tačiau vieną kitą namo nuomos skelbimą galima aptikti, o už jį gali tekti mokėti nuo 150 litų iki daugiau nei 1000 litų per mėnesį.

Kainos nesikeičia

Butų kainos Alytuje šiuo metu svyruoja nuo 28 iki 80 tūkst. litų. Vieno kambario butą galima įsigyti nuo 28 iki 54 tūkst. litų, nepopuliariausi butai yra penktame aukšte iš penkių bei pirmame aukšte.

„Gal vieno kambario buto kainos negalima prilyginti trijų kambarių buto kainai, bet, pavyzdžiui, dviejų trijų, keturių kambarių butai kainuoja labai panašiai – nuo 45 iki 80 tūkst. litų“, - teigė nekilnojamojo turto agentūros vadovė.

Butų kainos palyginus su praėjusių metų lapkričio mėnesiu išlieka panašios: nėra didelio brangimo, ar staigaus kainų kritimo.

NT agentai pastebi neįprastą pirkėjų elgesį

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (10.12.2014) Tinklalapis Eglė Indrelytė, alytusplius.lt,
Peržiūrų: 2234 | Paieškos žymos: nekilnojamas turtas, NT, statyba, Alytus | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх