Pagrindinis » Straipsniai » Nekilnojamas turtas

Pirmasis būstas įsigyjamas būnant vidutiniškai 30-ies

Pirmasis būstas įsigyjamas būnant vidutiniškai 30-ies

Nuosavas būstas laikomas vienu didžiausių ir svarbiausių pirkinių žmogaus gyvenime. Pirmojo būsto pirkimas svarbus ne tik dėl dažnai atsirandančių papildomų finansinių įsipareigojimų, bet ir emocine prasme – kokie bus pirmieji namai? Aruodas.lt tyrimas atskleidė, kaip pirmuosius nuosavus namus renkasi gyventojai.

Pirmasis būstas – emociškai ypatingas

Didžioji dalis gyventojų pirmąjį būstą įsigyja, būdami vidutiniškai 30 metų, atskleidė didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atlikta apklausa. Dauguma respondentų pirmojo būsto pirkimą linkę sureikšminti kaip emociškai svarbų. Likusieji teigia, kad tai svarbus pirkinys, tačiau didelės emocinės reikšmės nesuteikia.

Taip pat skaitykite: Kaip įsigyti būstą ir maksimaliai iš jo uždirbti?

Nuosavą būstą ne pirmą kartą perkantys pastebi, kad būsto įsigijimo procesas tampa paprastesnis: turima pirmojo pirkimo patirtis leidžia išsirinkti tinkamesnį pasiūlymą, įvertinti siūlomą nekilnojamąjį turtą yra lengviau ir paprasčiau (90 proc. respondentų). Vis dėlto kas dešimtam pirkėjui kyla tiek pat daug klausimų, kaip ir perkant pirmąjį kartą.

Daugumai butas – pirmieji nuosavi namai

Apklausos rezultatai atskleidė, kad populiariausias pirmojo būsto pasirinkimas buvo butas (65 proc.). Vidutiniškai kas penktas respondentas pirko namą, dešimtadalis – blokuotąjį namą (įprastai vadinamą kotedžu). Vos vienas kitas respondentas įsikūrė nestandartinėmis erdvėmis ir plotu išskirtiniuose loftuose.

Be banko paskolos dauguma būsto neperka

Dauguma pirkusiųjų ar planuojančiųjų pirkti nekilnojamąjį turtą neapsiėjo be banko paskolos – daugiau nei 70 procentų Aruodas.lt respondentų teigia, kad pirko ar planuoja pirkti būstą, skolindamiesi iš banko. Apie ketvirtadalis pirkėjų turi santaupų, kad galėtų įsigyti nekilnojamojo turto.

Taip pat skaitykite: Kaip sodyba virsta pirkėjo galvos skausmu

Apklausos rezultatai atskleidė, kad pirmąjį būstą dauguma perka savarankiškai, be artimųjų pagalbos – tik mažiau nei dešimtadaliui būstą įsigyti padėjo tėvai.

Perkant būtina būti finansiškai stabiliam

Stabilios ir pakankamos pajamos – tai pagrindiniai kriterijai, ruošiantis pirkti nekilnojamąjį turtą. Daugumos respondentų nuomone, pirkti nekilnojamąjį turtą, o ne nuomotis, jau galima tuomet, kai pajamos leidžia mokėti paskolą arba kai bent pusę būsto kainos turi susitaupęs. Apie dešimtadalį apklausos dalyvių dar siūlo palyginti tuo metu esamą nuomos kainą bei mėnesio paskolos įmoką ir įvertinti skirtumą.

Kad ir kurį kriterijų pasirinktų, respondentų teigimu, svarbu įvertinti asmenines finansines galimybes, žvelgiant iš ateities perspektyvos: ar po kelių mėnesių ar metų esama finansinė padėtis bus panaši, kaip yra šiuo metu, ir ar pirkėjas galės įvykdyti savo finansinius įsipareigojimus.

Kaina ir vieta – pagrindiniai būsto atrankos kriterijai

Kaina ir nekilnojamojo turto vieta yra pagrindiniai dalykai, pagal ką gyventojai renkasi būsto pasiūlymus, atskleidė Aruodas.lt apklausa. Šiuos kriterijus kaip vienus iš svarbiausių paminėjo vidutiniškai devyni iš dešimties portalo respondentų. Su vieta siejami ir kiti gyvenimo kokybę ar patogumą lemiantys faktoriai, pavyzdžiui, galimybė susisiekti viešuoju transportu, aplinka, artimiausios įstaigos, parduotuvės ir kt.

Taip pat daug dėmesio renkantis skiriama plotui ar kambarių skaičiui, šiek tiek mažiau dėmesio – įrengimui, šildymo tipui, aukštui ar aukštų skaičiui. Mažiausiai dėmesio kreipiama į transporto priemonių laikymo sąlygas.

Taip pat skaitykite: Keliuosi gyventi į sodą: kas laukia?

Pirmasis būstas įsigyjamas būnant vidutiniškai 30-ies

Kategorija: Nekilnojamas turtas | Įdėjo: Admin (08.12.2014) Šaltinis: Alfa.lt,
Peržiūrų: 2419 | Paieškos žymos: bustas, nekilnojamas turtas, NT, nauja statyba | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх